MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BUDIMPEŠTI

Sajam-Budimpesta

Turistička organizacija grada Sombora je nastupila na međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti u sklopu štanda Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Vojvodine.

Međunarodni sajam turizma je organizovan od 03. do 06. marta u Budimpešti. Na zajedničkom štandu predstavljene su i lokalne turističke organizacije iz Srbije.

Fokus ovogodišnjeg sajma turizma u Budimpešti bio je na aktivnom odmoru, tačnije cikloturizmu, kao vidu turizma koji poslednjih godina zauzima veoma važno mesto na svetskoj mapi. Posetiocima sajma bila je predstavljena turistička ponuda grada Sombora kroz štampane i video materijale, kao i tradicionalne proizvode udruženja „Staparska ruža“, somborskih vinarija, pivare Ravangrad, udruženja „Lavangrad“, saračke radionice „Đuran“, zanatske radionice „Janović“, a lepotu izložbenog prostora su upotpunili suveniri iz suvenirnice TOG Sombor kroz proizvode tradicionalnih i umetničkih zanata i izdanja hroničara Milana Stepanovića.

Posetioci iz Mađarske su na trećem mestu, kada su u pitanju posete stranih turista u AP Vojvodini i zadržavaju se u proseku 2,3 dana. U okviru nastupa na sajmu turizma, održano je „Vojvođansko veče“ u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti 04.03.2022. godine sa ciljem unapređenja promocije vojvođanske turističke ponude u Republici Mađarskoj.

ПретходниRedovna snabdevenost benzinskih stanica NIS-a
СледећиELEKTRONSKA FISKALIZACIJA U BIBLIOTEKAMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.