Mere na snazi i tokom vikenda, Krizni štab opet u ponedeljak

Postojeće mere protiv koronavirusa ostaju na snazi i tokom vikenda. Od ponedeljka se produžava radno vreme ustanova kulkture do 21 sat, saznaje RTS.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 8 časova i tada će ponovo biti razmatrane i precizirane protivepidemijske mere.

Jutrošnja sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa trajala je kraće nego dosadašnja zasedanja, a završena je bez izjava i komentara, uz najavu da će se više o potencijalnim novim merama znati u 15 sati na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Šta vas čeka i ovog vikenda

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Menjačnice koje nisu u okviru tržnih centara i tokom vikneda će biće otvorene do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.

Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana, saopšteno je.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Izvor: nova.rs

Претходни1.200 osoba prijavljeno za novčanu naknadu zbog otkaza
СледећиSOMBOR: POJAŠNJENJE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE OGRANIČENJA RADNOG VREMENA ZA OBJEKTE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.