MERE OSTAJU NA SNAZI DO 29. MARTA?!

maska_covid19

Radiće samo NEOPHODNO – prodaja hrane, lekova, gorivo, ništa od otvaranja salona?!

Pooštrene mere će verovatno biti produžene do 29. marta.

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da će pooštrene epidemiološke mere verovatno biti produžene i da je predlog medicinskog dela štaba da budu na snazi do 29. marta.

„Naš predlog će biti da mere koje imamo sada budu na snazi do 29. marta, a šta će biti na samom Kriznom štabu, videćemo. Mi u ovom trenutku moramo sve svesti na ono neophodno, a to su hrana, lekovi, gorivo, kako bismo sačuvali živote ljudi, jer bez zdravlja i ljudi nema ni ekonomije“, kazao je epidemiolog Tiodorović za današnji „Kurir“.

Iako smo prethodnih dana mogli čuti najave pojedinih članova štaba da bi mogle da budu ublažene mere za pojedine uslužne delatnosti koje bi bile izuzete iz mera delimičnog zaključavanja, do takvog popuštanja još nije došlo.

Tiodorović je posebno naglasio da medicinski deo Kriznog štaba zna da „nekoliko dana“ pooštrenih mera nije rešenje, da neće dati dovoljan rezultat i da je zato potrebno mere produžiti.

On je juče i objasnio da je jedini način da se izborimo sa pandemijom da sprovedemo što sveobuhvatniju vakcinaciju u što kraćem vremenu i da je sada samo potrebno da izdržimo 10-14 dana pod merama.

„Na strani sam ugostitelja, država mora da im pomogne, ali ako izdržimo 10 do 14 dana sa merama presećićemo ovaj strašan talas koji nailazi“, rekao je epidemiolog.

Danas na dnevnom redu osnovci

Danas će nakon razgovora članova Vlade sa medicinskim delom Kriznog štaba biti doneta odluka o najmlađim osnovcima i na koji će način pohađati nastavu.

Premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić se slažu da zbog problema koje imaju roditelji jer moraju na posao, a deca ne mogu da ostanu sama kod kuće, treba još jednom staviti na sto predlog štaba da i najmlađi pohađaju nastavu onlajn.

Premijerka i ministar smatraju da đaci od prvog do četvrtog razreda ipak treba da idu u školu. Posebno se ovaj stav odnosi na prvake i drugi razred. Međutim, odluka nije doneta na sednici Vlade jer su želeli da održane još jedne konsultacije sa doktorima u Kriznom štabu.

Medicinski deo štaba smatra da svi đaci treba da pređu na onlajn nastavu jer se novi soj virusa korone „spušta“ i na najmlađe i oni sada ne samo što mogu biti učestaliji prenosioci već i oboljevaju.

(Mondo)

ПретходниKako kupce vratiti na pijacu?
СледећиKako da deca uče od kuće?!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.