Meštane salaša Nenadić kraj Sombora muči loš put pun rupa

Мештани салаша Ненадић крај Сомбора, свакодневно до града, својих њива или салаша пролазе путем који је пун ударних рупа, па како кажу, вожња изгледа као прави слалом. Осим рупа, проблем је и ширина коловоза и то на путу који, након отварања граничног прелаза са Мађарском, више није само локални путни правац.

Пут кроз салаше Ненадић и даље према Гакову, Растини и граничном прелазу са Мађарском пун је ударних рупа, а ивице коловоза изломљене. Возити тим путем значи заобилазити рупе а код мимоилажења са другим возилима пазити на одваљене банкине.

„Тешки транспорт пролази, мимоилазе се и сваки дан рупе на путу су све веће. Ми који пролазимо редовно већ знамо где су рупе и трудимо се да их избегнемо. Крпи се, али је то само закрпа, није то довољно“, каже Кристина Пекановић, мештанка салаша Ненадић.

„Увече поготово морамо пазити, успорити, сачекати да прође возило које долази у сусрет или упасти аутом у рупу на пут“, каже Александар Фратрић.

Осим рупа на путу мештани Ненадића упозоравају и на недовољну ширину коловоза које није довољна да се возила мимоилазе са камионима.

„Када наиђе возило и ухвати банкину једино да оде у канал, јер нема куд од камиона. У овој години ово је трећи пут да крпе рупе на путу, али рупа има и даље. Само се, што кажу бабе, замажу очи“, каже Жељко Лацко.

Док чекају санацију пута мештани сами крпе рупе испред својих кућа.

„Забетонирамо и наспемо мало туцаника. Сналазимо се“, каже Фратрић.

У писаном одговору који смо добили из Јавног предузећа „Простор“ Сомбор наведено је да је у плану редовног одржавања ручно крпљење односно санација ударних рупа у Ненадићу. Радови на санацији ударних рупа као и санацији банкина су у току.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић )

ПретходниPremijera predstave „Predsednice“ u Somboru
СледећиSomborski književni festival

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.