Meštane salaša Nenadić kraj Sombora muči loš put pun rupa

Meštani salaša Nenadić kraj Sombora, svakodnevno do grada, svojih njiva ili salaša prolaze putem koji je pun udarnih rupa, pa kako kažu, vožnja izgleda kao pravi slalom. Osim rupa, problem je i širina kolovoza i to na putu koji, nakon otvaranja graničnog prelaza sa Mađarskom, više nije samo lokalni putni pravac.

Put kroz salaše Nenadić i dalje prema Gakovu, Rastini i graničnom prelazu sa Mađarskom pun je udarnih rupa, a ivice kolovoza izlomljene. Voziti tim putem znači zaobilaziti rupe a kod mimoilaženja sa drugim vozilima paziti na odvaljene bankine.

„Teški transport prolazi, mimoilaze se i svaki dan rupe na putu su sve veće. Mi koji prolazimo redovno već znamo gde su rupe i trudimo se da ih izbegnemo. Krpi se, ali je to samo zakrpa, nije to dovoljno“, kaže Kristina Pekanović, meštanka salaša Nenadić.

„Uveče pogotovo moramo paziti, usporiti, sačekati da prođe vozilo koje dolazi u susret ili upasti autom u rupu na put“, kaže Aleksandar Fratrić.

Osim rupa na putu meštani Nenadića upozoravaju i na nedovoljnu širinu kolovoza koje nije dovoljna da se vozila mimoilaze sa kamionima.

„Kada naiđe vozilo i uhvati bankinu jedino da ode u kanal, jer nema kud od kamiona. U ovoj godini ovo je treći put da krpe rupe na putu, ali rupa ima i dalje. Samo se, što kažu babe, zamažu oči“, kaže Željko Lacko.

Dok čekaju sanaciju puta meštani sami krpe rupe ispred svojih kuća.

„Zabetoniramo i naspemo malo tucanika. Snalazimo se“, kaže Fratrić.

U pisanom odgovoru koji smo dobili iz Javnog preduzeća „Prostor“ Sombor navedeno je da je u planu redovnog održavanja ručno krpljenje odnosno sanacija udarnih rupa u Nenadiću. Radovi na sanaciji udarnih rupa kao i sanaciji bankina su u toku.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević )

PrethodniPremijera predstave „Predsednice“ u Somboru
SledećiSomborski književni festival

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.