MIA aplikacija dostupna građanima Sombora i Šapca od septembra

mia-aplikacija
Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

Gradovi Sombor i Šabac su prvi u Srbiji koji će ponuditi građanima brojne informacije putem nove MIA čet aplikacije (Municipal inteligent asistent), a cilj je ušteda vremena kroz savremen način komunikacije putem digitalnih platformi. Aplikacija je besplatna i koristiće se putem veb sajta grada Sombora, Fejsbuk stranice i Vibera.

Informacije u vezi postupka za dečiji dodatak, identifikacija poreskog duga, izdavanje uverenja, kontakt telefoni i radno vreme gradskih institucija, samo su neke od brojnih informacija koje će od septembra Somborcima pružati aplikacija MIA, kao lični on lajn asistent svakog pojedinca.

“Primenom ove tehnologije omogućiće se komuniciranje građana i privrede kroz modern kanale komunikacije, a to su viber, fejsbuk i sajt grada i da se pitanja i odgovori dobijaju na jedan efikasan, transaprentan i moderan način”, kaže direktorka za dobru upravu u NALED-u Ana Ilić.

“Aplikacija je novi i savremni vid komunikacija gde će građanima i privrednicima sa naše terotirije biti dostupno sve ono što im je potrebno za njihovo funkcionisanje i za sve usluge koje treba da obave u gradskoj upravi”, napominje zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica.

Digitalna platforma za komunikaciju sa građanima biće dostupna svakog dana 24 časa.

Projekat unapređenja opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem čet aplikacije za opštinske usluge sprovode GIZ, SAGA, NALED i Privredna komora Republike Srpske, u okviru programa koji sprovodi GIZ po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниJapan srušio rekord – najbrži internet svih vremena
СледећиĐoković pred Tokio: Ovo zlato je cilj od početka sezone

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.