Migranti probili ogradu na Horgošu 2, mađarski policajci pucali

Izvor: RTV

Mađarska policija pucnjima u vazduh sprečila je 28.01.2020. grupu od oko šesdeset migranata da ilegalno pređu iz Srbije u Mađarsku. U incidentu nije bilo povređenih, a četiri osobe su uhapšene.

Do incidenta je došlo na graničnom prelazu Horgoš dva, jutros oko pet i trideset, kada je grupa od oko šesdeset migranata probila ogradu, nakon čega je dežurni policajac ispalio tri hica upozorenja u vazduh.

Većina iz grupe migranata sprečena je u ilegalnom prelasku granice, dok su četiri osobe uhapšene. U incidentu nije bilo povređenih.

Nakon incidenta, u Mađarskoj su uspostavljeni kontrolni punktovi na kojima se proveravaju vozila i putnici, a pojačana je kontrola celokupnog graničnog pojasa. Sam granični prelaz je zatvoren do daljnjeg.

Ovo nije prvi put da se ovakvi incidenti dešavaju na prelazu Horgoš 2. Godine 2015. velika grupa migranata sukobila se sa mađarskom policijom, kada je korišćen i suzavac.

Nekoliko sati nakon incidenta mađarski počeli su sa ojačanjem ograde na prelazu Horgoš 2 koji važi za jednu od najslabijih tačaka u tom sistemu odbrane Mađarske od ilegalnog prelaska granice.

Izvor: RTV (Boris Šuman)

PrethodniNedovoljno iskorišćeni kapaciteti Velikog bačkog kanala
SledećiMMA spektakl u Somboru

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.