Migranti probili ogradu na Horgošu 2, mađarski policajci pucali

Izvor: RTV

Мађарска полиција пуцњима у ваздух спречила је 28.01.2020. групу од око шесдесет миграната да илегално пређу из Србије у Мађарску. У инциденту није било повређених, а четири особе су ухапшене.

До инцидента је дошло на граничном прелазу Хоргош два, јутрос око пет и тридесет, када је група од око шесдесет миграната пробила ограду, након чега је дежурни полицајац испалио три хица упозорења у ваздух.

Већина из групе миграната спречена је у илегалном преласку границе, док су четири особе ухапшене. У инциденту није било повређених.

Након инцидента, у Мађарској су успостављени контролни пунктови на којима се проверавају возила и путници, а појачана је контрола целокупног граничног појаса. Сам гранични прелаз је затворен до даљњег.

Ово није први пут да се овакви инциденти дешавају на прелазу Хоргош 2. Године 2015. велика група миграната сукобила се са мађарском полицијом, када је коришћен и сузавац.

Неколико сати након инцидента мађарски почели су са ојачањем ограде на прелазу Хоргош 2 који важи за једну од најслабијих тачака у том систему одбране Мађарске од илегалног преласка границе.

Извор: РТВ (Борис Шуман)

ПретходниNedovoljno iskorišćeni kapaciteti Velikog bačkog kanala
СледећиMMA spektakl u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.