МИНИСТАР ЗА ДЕМОГРАФИЈУ И БРИГУ О ПОРОДИЦИ ПОСЕТИО СОМБОР

ministar_demografija_sombor

Министар за демографију и бригу о породици Радомир Дмитровић и државна секретарка Милка Миловановић Минић посетили су данас Сомбор и овом приликом састали су се са градоначелником Антониом Ратковићем.

Током састанка у згради Жупаније градоначелник је представио мере популационе политике које спроводи Град Сомбор са циљем да подржи оснивање и оснаживање породице, као што су сервис за подршку родитељства, Агробизнис центар, куповина кућа на селу, реконструкција породилишта, али и нове планове на овом пољу, као и улагања у инфраструктуру, нарочито у насељеним местима, што директно доприноси побољшању услова живота и утиче на одлуку младих да живе на селу.

„Упознали смо Министра са мерама које Град Сомбор пружа, са плановима које Град Сомбор има за поправљање демографске слике како у граду, а поготово у наших 15 насељених места, јер свакако да смо свесни и да желимо да наше младе задржимо у насељеним местима“ истакао је након састанка градоначелник Ратковић.

Министар Радомир Дмитровић изнео је идеје Министарства за демографску обнову земље поручивши да је демографско стање изразито негативно и да се ради на стратегији за решавање овог проблема.

„Овде данас и иначе по Србији са својим тимом сам кренуо у један обилазак свих општина, а и ако буде требало и других места која нису центри, да снимимо ситуацију у демографском смислу, да видимо шта може да се уради, стратешки пре свега, на поправљању демографске слике“ рекао је Дмитровић.

Након састанка министар Радомир Дмитровић, државна секретарка Милка Миловановић Минић и градоначелник Антонио Ратковић обишли су Сервис за подршку родитељства који је јединствен пример у Србији и функционише под окриљем Црвеног крста Сомбор.


ПретходниDruga pripremna utakmica
СледећиМедицински део Штаба тражи закључавање, одлука наредних дана

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.