MINISTARKA PRIVREDE POSETILA SOMBOR

Ministarka_privrede_sombor
Foto: sombor.rs

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Sombor i u zgradi Gradske uprave sastala se sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, gde su razgovarali o mogućnostima za pomoć Ministarstva privrede lokalnoj samoupravi u razvoju infrastrukture, pre svega u industrijskoj zoni. 

Ministarka je istakla da je povod posete sagledavanje novih mogućnosti za razvoj lokalne infrastrukture: „Pričali smo o mogućnostima pomoći Ministarstva privrede lokalnoj samoupravi kako bi poboljšali infrastrukturu i industrijsku zonu, da bismo privukli investitore i da bi smanjili postotak nezaposlenosti.“

Gradonačelnik Ratković rekao je da grad sa Ministarstvom privrede ima dobru saradnju što se ogleda u do sada zajednički realizovanim projektima.

„Upoznali smo ministarku sa svim privrednim potencijalima našeg grada, sa izazovima sa kojima se suočavamo, sa planovima koje imamo za dalje proširenje i za nastavak infrastrukturnog opremanja naše industrijske zone. Svakako da ćemo na tome najviše raditi, jer ono što je naš cilj i prioritet je dovođenje novih investitora. Upoznali smo ministarku sa privrednicima koji posluju na našoj teritoriji, sa njihovim planovima, sa planovima grada i ono što sigurno mogu da kažem je da industrijska zona u Somboru, koja trenutno ima oko 40 ha kompletno infrastrukturno opremljenog zemljišta, će u sledećoj godini sasvim sigurno izgledati drugačije sa novim investicijama postojećih investitora, koji će proširiti postojeće kapacitete, a cilj je i da dovedemo nove investitore“ kazao je Ratković.

Na sastanku su učestvovali i pomoćnik ministarke privrede Branislav Pejčić, savetnica ministarke Nermina Ljubović, predsednik PP Regionalne privredne komore Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić i stručni saradnici.

Ministarka Atanasković, u pratnji gradonačelnika i saradnika, u okviru posete Somboru, obišla je proizvodnju firme „Boja“ d.o.o. gde ih je dočekao vlasnik Goran Janković, a ovom prilikom održan je i sastanak sa predstavnicima privrednika Zapadnobačkog okruga u prostorijama Regionalne privredne komore u Somboru, gde su svečano uručene plakete za poslovne rezultate u prethodnoj godini kompanijama „Boja“ i „Sigma“.

ПретходниPrethodne godine ostali bez najmanje hiljadu stanovnika
СледећиIzložba “Dust“ od 3. avgusta u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.