Mira Banjac otvara Pozorišni maraton u Somboru

Mira Banjac Sombor

Proslavljena glumica Mira Banjac otvoriće 13. juna 27. pozorišni maraton Narodnog pozorišta u Somboru pod sloganom „Liberte, Egalite, Fraternite – Sloboda, jednakost, bratstvo“, najavili su organizatori.

Nakon svečanog otvaranja Maratona u 19 sati, na Velikoj sceni biće odigrana predstava Ateljea 212 „Petrijin venac“ Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića, a potom sledi predstava „Striptiz“, autorski projekat Radoslava Milenkovića koju izvodi beogradski „Proces teatar“.

Iste noći, publika će imati priliku da pogleda predstavu Kruševačkog pozorišta „Animals“ Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić.

Na Maratonu će biti i dve predstave za decu.

U petak, 14. juna, biće odigrana predstava novosadskog Pozorišta mladih „Snežna kraljica“ H. K. Andersena u režiji Biserke Kolevske, a dan kasnije gostuje Državno pozorište za decu iz Sankt Peterburga s predstavom „Pepeljuga“ u režiji Romana Kamhena.

Drugog maratonskog dana, u petak, 14. juna, gostuje predstava Narodnog teatra iz Bitolja „No(je)va Makedonija“, autorski projekat Kokana Mladenovića, a potom će biće odigrana predstava „Mirna Bosna“ Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog, u izvođenju Kamernog Teatra 55 iz Sarajeva.

Na kraju druge festivalske večeri biće odigrana predstava „Crvena“ Džona Logana u režiji Danila Marunovića, a u izvođenju Grad Teatra Budva, i „Mapa izmišljene stvarnosti“, autorski projekat Slobodana Beštića u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd i u koprodukciji s Prita medija.

U subotu, 15. juna, publika će moći da pogleda predstavu „Večera budala“ u režiji Božidara Đurovića, u izvođenju Zvezdare teatra, „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac, u režiji Đurđe Tešić i izvođenju Ateljea 212, predstavu Državnog pozorišta „Ševčenko“ iz Harkova „Zamak“ Franca Kafke, u režiji Oleksadra Kovshuna.

Maraton zatvara predstava Narodnog pozorišta Sombor „Tenor na zajam“ Kena Ludviga, u režiji Olje Đorđević.

Predstava će se odigrati na Velikoj sceni, dva sata posle ponoći, a nakon sledi tradicionalni maratonski događaj – Cvetni udar.

rtv.rs

ПретходниKako posle lečenja
СледећиPODELA SVETLOSNIH SETOVA RADI VEĆE BEZBEDNOSTI BICIKLISTA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.