Mirović: Ubrzano radimo na izgradnji puteva u Zapadnobačkom okrugu

radovi_sombor

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na realizaciji dva značajna projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji opštine Apatin i grada Sombora. Reč je o rekonstrukciji opštinskog puta od Kupusine ka Bačkom Monoštoru i izgradnji lokalnog puta Stapar–Sivac.

„Radimo veliki posao, novu lokalnu putnu mrežu koja će u budućnosti imati regionalni karakter, što znači da će biti bolje povezana sva mesta u Zapadnobačkom okrugu“, rekao je Mirović.

Predsednik je istakao da će se nastaviti realizacija projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture širom Vojvodine, kao i da se privode kraju radovi na putnom pravcu od Opova do Debeljače.

„Očekuju nas i radovi na izgradnji auto-puteva u Vojvodini, posao koji će voditi Vlada Republike Srbije. Tokom godine na teritoriji grada Sombora počeće izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde. Ima dosta posla, Vojvodina se menja kada je reč o infrastrukturnim projektima i saobraćajnoj mreži“, rekao je Mirović.

Od 2016. godine do danas za investicije u opštini Apatin i gradu Somboru Pokrajinska vlada je, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila ukupno 900 miliona dinara.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković kazao je da će put Stapar–Sivac povezati dva državna puta prvog reda, što će u velikoj meri olakašati transport robe. On je zahvalio Pokrajinskoj vladi jer je u celosti finansirala ovaj projekat, koji je, kako je naveo, značajan ne samo za Sombor već i za Kulu.

„Ovo je velika investicija za našu opštinu koju smo čekali 15 godina. Ona je od izuzetnog privrednog i turističkog značaja jer skraćuje put ka graničnom prelazu Bački Breg i spaja opštinu Apatin i Sombor. Važnost ovog projekta ogleda se i u tome što će se ovaj put nasloniti na brzu saobraćajnicu od Sombora do Kikinde“, kazala je predsednica Opštine Apatin Dubravka Korać.

Izvor: RTV
ПретходниPlesna Škola Jump
СледећиOdrzan Bodrog fest 2021

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.