Mitrović i Pohlod šampioni somborskog polumaratona

40 Somborski polumaraton 2019
Foto: sombor.rs

У Сомбору је одржана најстарија улична трка. Четрдесети по реду полумаратон, који је окупио најбрже тркаче из целе Србије, јер је уједно ова трка била и првенство Србије у полумаратону.

Више од 1.000 такмичара окупило се на старту најстарије уличне трке у нашој земљи. Четрдесети сомборски полумаратон, популарни „Бостон на Балкану“ , уједно је био и првенство државе у полумаратону за сениоре и сениорке. Први кроз циљ прошао је Милан Митровић из Ужица који је 21 км истрчао за 1 сат ,12 минута и 5 секунди, чиме је оборио и рекорд ове стазе.

„Услови су били много тешки, јер је папрено топло, поготово за полумаратон, а и за краће деонице је страшно. Стаза је сва у кривинама, што нам много отежава, обилазимо такмичаре који заостају, притом бежите од конкуренције, јер ово је ипак државно првенство и не може да буде слаба конкуренција. Овде су наши најбољи атлетичари и спортисти које имамо у држави, тако да ко год да дође не може да буде слабо“, рекао је Митровић.

У женској конкуренцији најбржа је била Катарина Похлод из Новог Сада. 21 км прешла је за 1 сат 25 минута и 29 секунди.

„Трчала сам у неком темпу који ми одговара да се превише не замарам. Негде пред крај видела сам да бих могла да убрзам и да будем прва, тако да сам то и урадила“, испричала је она.

Река тркача из 15 земаља и више од 150 градова потврдили су да је сомборски полумаратон оправдано добио могућност организовања државног првенства.

„Моја је била обавеза према Сомбору да баш Сомбор буде град домаћин и мислим да су заслужили. Број учесника је сјајан, амбијент је сјајан и мислим да је Сомбор данас победио“, истакао је Горан Чегар, технички делегат атлетског савеза Србије.

„Потврда овог великог јубилеја да смо добили од атлетског савеза Србије и европске атлетике да организујемо првенство Србије у полумаратону и очекујемо да добијемо државне прваке у мушкој и женској конкуренцији овде у Сомбору“, рекао је Дамир Марковић, организатор и председник АРК „Сомаратон“ из Сомбора.

Сомборски полумаратон обогатили су и најмлађи трком пужића, који су са великом озбиљношћу приступили овом задатку.

ртв.рс

ПретходниINSTAGRAM UKIDA NAJOMILJENIJU OPCIJU!
СледећиUgašen požar u centru Kule

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.