Mitrović i Pohlod šampioni somborskog polumaratona

40 Somborski polumaraton 2019
Foto: sombor.rs

U Somboru je održana najstarija ulična trka. Četrdeseti po redu polumaraton, koji je okupio najbrže trkače iz cele Srbije, jer je ujedno ova trka bila i prvenstvo Srbije u polumaratonu.

Više od 1.000 takmičara okupilo se na startu najstarije ulične trke u našoj zemlji. Četrdeseti somborski polumaraton, popularni “Boston na Balkanu” , ujedno je bio i prvenstvo države u polumaratonu za seniore i seniorke. Prvi kroz cilj prošao je Milan Mitrović iz Užica koji je 21 km istrčao za 1 sat ,12 minuta i 5 sekundi, čime je oborio i rekord ove staze.

“Uslovi su bili mnogo teški, jer je papreno toplo, pogotovo za polumaraton, a i za kraće deonice je strašno. Staza je sva u krivinama, što nam mnogo otežava, obilazimo takmičare koji zaostaju, pritom bežite od konkurencije, jer ovo je ipak državno prvenstvo i ne može da bude slaba konkurencija. Ovde su naši najbolji atletičari i sportisti koje imamo u državi, tako da ko god da dođe ne može da bude slabo”, rekao je Mitrović.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Katarina Pohlod iz Novog Sada. 21 km prešla je za 1 sat 25 minuta i 29 sekundi.

“Trčala sam u nekom tempu koji mi odgovara da se previše ne zamaram. Negde pred kraj videla sam da bih mogla da ubrzam i da budem prva, tako da sam to i uradila”, ispričala je ona.

Reka trkača iz 15 zemalja i više od 150 gradova potvrdili su da je somborski polumaraton opravdano dobio mogućnost organizovanja državnog prvenstva.

“Moja je bila obaveza prema Somboru da baš Sombor bude grad domaćin i mislim da su zaslužili. Broj učesnika je sjajan, ambijent je sjajan i mislim da je Sombor danas pobedio”, istakao je Goran Čegar, tehnički delegat atletskog saveza Srbije.

“Potvrda ovog velikog jubileja da smo dobili od atletskog saveza Srbije i evropske atletike da organizujemo prvenstvo Srbije u polumaratonu i očekujemo da dobijemo državne prvake u muškoj i ženskoj konkurenciji ovde u Somboru”, rekao je Damir Marković, organizator i predsednik ARK “Somaraton” iz Sombora.

Somborski polumaraton obogatili su i najmlađi trkom pužića, koji su sa velikom ozbiljnošću pristupili ovom zadatku.

rtv.rs


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.