Mlada studentkinja iz Sombora obilazi svet

Somborka Anamarija Uri uspešna je studentkinja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Uporedo sa studijama koristi priliku da upozna zdravstvo drugih krajeva sveta. Obišla je južnu Ameriku, a naredno odredište je Kina.

Anamarija Uri danas je studentkinja pete godine medicine, a na studentske razmene krenula je na trećoj godini. Priliku da poseti južnu Ameriku dobila je zahvaljujući svom viskom proseku tokom studija i odličnom znanju engleskog jezika.

Prva zemlja bila je Brazil.

„U Brazilu je mnogo jače privatno zdravstvo i ima veći uticaj. I osete se razlike između privatnog i državnog zdravstva. Privatne bolnice su kao iz američkih filmova opremljene najsavremenijom opremom“, kazala je Anamarija.

Posle Brazila Anamarija imala je priliku da vidi i na koji način funkcioniše zdravstvo u Meksiku, ali i da u kontaktu sa svojim kolegama upozna ljude iz te zemlje.

„Definitivno ono što odlikuje Meksiko je toplina ljudi, otvorenost. Vole da upoznaju strance sa njihovom kulturom, ljubazni su i nemaju predrasuda“, rekla je Ana Marija.

Posle južne Amerike Anamarija kreće na drugi kraj sveta i to već za nekoliko meseci.

„Sada menjam pravac i videću kakvo je zdravstvo u Aziji, konkretno u Kini. Nadam se da ću saznati više o kineskoj tradicionalnoj medicini, o kojoj ovde u Evropi ne znamo previše“, izjavila je ova uspešna mlada Somborka.

Anamarija Uri bila je đak generacije Grada Sombor i tokom trajanja redovnih studija stipendista je Grada.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниOdržana promocija knjige Vikend roman
СледећиODRŽANI TAKMIČARSKI DANI MLADIH INOVATORA I PREDUZETNIKA U SOMBORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.