Modna revija prodajnog karaktera za obuku deset žena, žrtava porodičnog nasilja, za krojački zanat

so-snajderke

„Somborske šnajderke“ kao socijalno preduzeće pomažu ekonomsku integraciju žena i dece žrtava porodičnog nasilja, a od početka marta pripremaju modnu reviju prodajnog karaktera sa ciljem da se prikupljena sredstva iskoriste za obuku žena širom Srbije.

Konkretna podrška za posao sa kojim će steći ekonomsku nezavisnost je ono što je najvažnije za žene, žrtve porodičnog nasilja. Pod okriljem Udruženja žena „Somborske šnajderke“ u toku je prikupljanje sredstava za prvu samostalnu modnu reviju „Reborn“, a haljine šiju žene koje su savladale tajne krojačkog zanata i izašle iz začaranog kruga nasilja.

Tamara Rudić, predsednica UŽ „Somborske šnajderke“ kaže: „Somborske šnajderke su prešle dugačak put od šivenja zaštitnih maski do izrade spavaćica, pravljenja lutaka i svečanih haljina. Dana 8.marta je započela kampanja koja je vidljiva na platformi donacije.rs pod nazivom „“Pomozite somborskim šnajderkama da organizuju svoju prvu modnu reviju u Beogradu“. Sa tim u vezi pozivamo sve građane i građanke, ali i društveno odgovorne kompanije da nam pomognu da uspemo da sašijemo 20 haljina. Modna revija biće prodajnog karaktera“.

Prikupljanje sredstava za kampanju, koja traje do 8. aprila, je u toku, a od prodaje haljina finansiraće se obuka deset žena, žrtava porodičnog nasilja, za krojački zanat.

 Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниU Somboru lane prikupljeno 10 tona poljoprivrednog otpada
СледећиMLADI POD KONTROLOM…DIGITALNA DEMENCIJA! ŠTA ČINITI?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.