MultiKulti 2019

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor Vas poziva na treći Festival multikulturalnosti – „MultiKulti 2019“, koji će biti održan u Somboru 30. juna i 1. jula.

Prvi dan festivala biće otvoren svečanim defileom koji će poći od Trga Svetog Đorđa, gde će biti postavljena bina na kojoj će se odvijati glavni program. Početak defilea je najavljen za 19h. Pored predstavljanja brojnih KUD-ova i udruženja iz Sombora i okolnih mesta, publika će tokom prve večeri biti u prilici da uživa u plesnom performansu egipatske folklorne trupe „Reda“ čiji nastup će početi u 21h.

Etnološko predavanje o svatovskim običajima u Bačkoj označiće početak druge večeri festivala. Program će biti održan u Gradskom muzeju Sombor, predstaviće ga više kustoskinje – etnolozi Nada Putica i Ljubica Bačić, a početak je najavljen za 18h.

Prikazivanje običaja pozivanja svatova kod Srba starosedelaca Sombora i okoline, pod sloganom „Ajde brate kupi svate“, održaće se ispred Županije u 19h.

Nakon navedenih programa koji će biti organizovani u duhu teme ovogodišnjeg izdanja festivala, a to su svatovi i svatovski običaji, program će biti nastavljen na Trgu Svetog Đorđa gde će brojni folklorni ansambli i udruženja prikazati tradiciju i kulturalno nasleđe naroda koji žive u Somboru.

Završetak festivala obeležiće koncert Danice Krstić, pevačice grupe „Balkanika“ sa kojom je 2018. godine predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije.

ПретходниScenograf Miljen Kljaković Kreka povodom nagrade “Aleksandar Lifka”
СледећиNapast komarca mori i Somborce, potvrđeno prisustvo virusa groznice zapadnog Nila

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.