N1: EPS izgubio spor protiv penzionera iz Sombora

EPS izgubio spor

Elektroprivreda Srbije izgubila je spor koji je vodila protiv Nenada Ružića, od kog je za navodne neplaćene račune potraživala više od 120 hiljada dinara.

Osnovni sud je doneo odluku da se rešenje o izvršenju Javnog izvršitelja u celosti ukida, a da, kako je objavila televizija N1, Ružić mora da plati samo 38 hiljada dinara, što je realna visina njegovog duga za potrošenu električnu energiju.

Penzioneru Nenadu Ružiću je 2019. godine struja isključena zbog fiktivnog duga koji je nastao tako što se dešavalo da tokom jednog meseca dobije i po tri računa, sa različitim iznosima duga za struju. Ovaj penzioner se pozvao i na 86. član Zakona o zaštiti potrošača, koji kaže da je zabranjeno obustaviti pružanje usluge snabdevanja toplotnom energijom, ukoliko u domaćinstvu živi neko ugrožen zbog godina ili bolesti.

On je za N1 rekao da će se žaliti na odluku Osnovnog sud u Somboru kojom je odbijen njegov zahtev da mu JP „Elektroprivreda Srbije“ Beograd novčano nadoknadi štetu. Kako je rekao, potraživao je sumu od 500 evra za svaki mesec od isključenja električne energije, a na ime pretrpljenog bola, patnje i ugrožavanja života, kao i dodatnih troškova za obezbeđivanje normalnog življenja tokom više od dve godine koliko je živeo bez struje.

  • Izvor: Ksenija Pavkov – N1
ПретходниKlizalište u Somboru počinje sa radom
СледећиAustralijanci će graditi solarne elektrane u Kuli na 250 hektara

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.