Na jesen 2021. počinje gradnja saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova

Од граничног прелаза са Мађарском Бачки Брег, па до граничног прелаза Наково са Румунијом, што је деоница од 175 километара, убудуће ће се стизати брзом саобраћајницом најавио је приликом недавне посете Сомбору Министар саобраћаја Томислав Момировић. Деоница тог пута који ће бити I Б реда, пролазиће кроз територију Града Сомбора.

„Та траса имаће четири саобраћајне траке и оно што је још битно то је да ће тај пут обилазити сва насељена места, укључујући и Град Сомбор“, каже градоначелник Сомбора Антоно Ратковић.

Јавно предузеће „Путеви-Србије“ одабрало је извођача радова за израду Студије оправданости са Идејним пројектом за изградњу ове брзе саобраћајнице. Наредних месеца дана на јавном увиду биће Просторни план Војводине, а током тог периода моћи ће се дати примедбе и на ову саобраћајницу, па и што се тиче саме трасе. У Сомбору истичу важност обиласка насељених места, али и подсећају да је нова брза саобраћајница реализација идеје старе више деценија.

„Овај пут треба коначно да повеже Сомбор са ауто-путем, али и да створи предуслове да гранични прелаз Бачки Брег буде проширен и за теретни саобраћај. Свакако за Град Сомбор значајан је и као стварање предуслова за долазак нових инвестира. То је сигурно био један од разлога што су инвестиције изостале у Граду Сомбору“, каже Ратковић.

„Овај пут подићи ће квалитет живота у Западнобачком округу. Спречиће исељавање и вратиће наду да ће се људи почети враћати, да ће се развијати индустрија, јер не можемо живети само од пољопривреде“, каже Душан Марјан, начелник Западно-бачког округа.

Према најавама из Министарства саобраћаја градња пута требала би да крене у јесен 2021. године, а рок за завршетак је две и по године.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић)

ПретходниPenzionerima 5.000 dinara 17. ili 18. decembra, pomoć ugostiteljima u istom periodu
СледећиAMSS: Oprez zbog jakog vetra, kiše, mokrih kolovoza i odrona

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.