Na jesen 2021. počinje gradnja saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova

Od graničnog prelaza sa Mađarskom Bački Breg, pa do graničnog prelaza Nakovo sa Rumunijom, što je deonica od 175 kilometara, ubuduće će se stizati brzom saobraćajnicom najavio je prilikom nedavne posete Somboru Ministar saobraćaja Tomislav Momirović. Deonica tog puta koji će biti I B reda, prolaziće kroz teritoriju Grada Sombora.

„Ta trasa imaće četiri saobraćajne trake i ono što je još bitno to je da će taj put obilaziti sva naseljena mesta, uključujući i Grad Sombor“, kaže gradonačelnik Sombora Antono Ratković.

Javno preduzeće „Putevi-Srbije“ odabralo je izvođača radova za izradu Studije opravdanosti sa Idejnim projektom za izgradnju ove brze saobraćajnice. Narednih meseca dana na javnom uvidu biće Prostorni plan Vojvodine, a tokom tog perioda moći će se dati primedbe i na ovu saobraćajnicu, pa i što se tiče same trase. U Somboru ističu važnost obilaska naseljenih mesta, ali i podsećaju da je nova brza saobraćajnica realizacija ideje stare više decenija.


„Ovaj put treba konačno da poveže Sombor sa auto-putem, ali i da stvori preduslove da granični prelaz Bački Breg bude proširen i za teretni saobraćaj. Svakako za Grad Sombor značajan je i kao stvaranje preduslova za dolazak novih investira. To je sigurno bio jedan od razloga što su investicije izostale u Gradu Somboru“, kaže Ratković.

„Ovaj put podići će kvalitet života u Zapadnobačkom okrugu. Sprečiće iseljavanje i vratiće nadu da će se ljudi početi vraćati, da će se razvijati industrija, jer ne možemo živeti samo od poljoprivrede“, kaže Dušan Marjan, načelnik Zapadno-bačkog okruga.

Prema najavama iz Ministarstva saobraćaja gradnja puta trebala bi da krene u jesen 2021. godine, a rok za završetak je dve i po godine.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниPenzionerima 5.000 dinara 17. ili 18. decembra, pomoć ugostiteljima u istom periodu
СледећиAMSS: Oprez zbog jakog vetra, kiše, mokrih kolovoza i odrona

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.