Na području Sombora, za devet meseci, evidentirane 394 saobraćajne nezgode

saobracajni-udes

Na području Policijske uprave Sombor, za devet meseci, evidentirane su 394 saobraćajne nezgode, a najčešći uzroci su neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

“U redovnim i pojačanim akcijama, saobraćajna policija otkrila je 16.473 prekršaja, od kojih gotovo trećinu prekršaja prekoračenja brzine. Takođe, zatečena su i 1.063 vozača koja su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola. Kao i svake godine u ovo vreme, saobraćajna policija u Somboru, pojačano kontroliše saobraćaj sa akcentom na vozače traktora i drugih mašina za izvođenje poljoprivrednih radova koji su u ovom periodu prisutniji na putevima.

Za ovih devet meseci, na našem području, u saobraćajnim nezgodama povređena su četvorica vozača traktora. U kontrolama saobraćaja, otkrivena su 44 vozača traktora koja su kršila saobraćajne propise, a najčešći prekršaji ovih vozača su neposedovanje ili nekorišćenje žutog rotacionog svetla, nepropisno označavanje priključaka za izvođenje radova, kao i prevoz većeg broja osoba na priključnom vozilu ili motokultivatoru od dozvoljenog”, rekla je gostujući u Razglednicama Renata Kosanović, kapetan policije u MUP PU Sombor.

Kosanović je naglasnila da se u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

“Prema važećem zakonodavstvu, zimski pneumatici obavezni su na sva četiri točka, pri čemu dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od 4 milimetra. Dubina šare se može utvrditi dubinomerom na licu mesta ili kada se vozilo uputi na kontrolni tehnički pregled. Lanci za sneg, na najmanje dva pogonska točka, obavezni su za vožnju van naselja, ali i na deonicama gde je saobraćajnim znakom ili dopunskom tablom propisana njihova obavezna upotreba. U naselju vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije. Zimska oprema je neophodna radi lične bezbednosti kako vozača tako i ostalih učesnika u saobraćaju kako bi se predupredile eventualne saobraćajne nezgode. Policijska uprava apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju puta, da ne voze pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, kao i da u slučaju pojave snega, leda i poledice na kolovozu obavezno koriste zimsku opremu”, objasnila je Kosanović.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниSomborac crta na kafi
СледећиČišćenje pluća od NIKOTINA i KATRANA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.