NA SNAZI NOVE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE

zupanija-tise-sombor

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора, на електронској седници одржаној 23.11.2020. године, донео је нове мере за сузбијање заразне болести COVID-19.

Све  мере за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2,  имају за циљ искључиво очување живота и здравља људи, те градски Штаб још једном најснажније апелује на све грађане да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима.

Радно време продавница и других малопродајних трговинских објеката, почев од 17. новембра 2020. године закључно са 1. децембром 2020. године, ограничава се тако да ти објекти неће радити од 21.00 часа до 05.00 часова наредног дана. Из ове наредбе изузети су апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и угоститељски и други објекати који врше доставу хране.

Наредба се односи и на занатске објекте-пекаре, с тим да је у времену од 18.00 до 21.00 часова у простору објекта пекаре  забрањено задржавање купаца односно није дозвољено пружање услуге -послужења  исхране и пића на начин да се купац  задржава у објекту.

У периоду од 24. новембра 2020. године закључно са 3. децембром 2020. године, радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, клубова и сл.), трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе и приређивача посебних и класичних игара на срећу ограничава се тако да ти објекти неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана. Наредба се односи и на фризерске и козметичке салоне.

Штаб је донео и наредбу да се омогући рад од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

Све нове наредбе Штаба за ванредне ситуације града Сомбора можете да погледате овде.

ПретходниUjutru magla i mraz, tokom dana oblačno i suvo
СледећиOdložena premijera „Ćelave pevačice“ u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.