Na zidu somborske škole mural sa likom Nikole Jokića

Na bočnom zidu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Somboru, oslikan je veliki mural sa likom Somborca i trenutno jednog od najboljih košarkaša Srbije, ali i NBA lige, Nikole Jokića.

Jedanaest metara visok mural popularnog „Džokera“ na zidu somborske OŠ „Dositej Obradović“ u neposrednoj je blizini školskog terena, na kojem je mladi Jokić napravio svoje prve košarkaške korake.

Idol mladih generacija i ponos škole, nekim novim klincima primer je upornosti i posvećenosti želji i istrajnosti na putu uspeha.


Dušanu Laziću je Jokićev lik sa murala je naročit podstrek istrajnosti na terenu. 

„Bavim se košarkom dve godine i želeo bi da postanem kao Nikola Jokić. Drago mi je jer verujem da je svima nama uzor a pogotovo nam je drago što igramo na terenu na kome je i on igrao“, kaže Lazić.

Luka Cvetićanin pomno prati Jokićevu sportsku karijeru.

„Rekreativno volim da igram košarku, u slobodno vreme, naravno. Košarka mi je jedan od omiljenih sportova, posle vaterpola. Pratim košarku, Jokića, njegov Denver, očekujem da uđe u plej of i da uđe u finale“, kaže Cvetićanin.

Jokić je bio odličan učenik i sjajan sportista, divno vaspitan mladi čovek, s ponosom ističu profesori ponosni na svog bivšeg osnovca.

„Svaki segment njegove ličnosti, što se i dan danas pokazuje kad je već zreo momak od 23 godine, jeste primer kako se i porodica i dete ponašaju, a samim tim rezultat ne može izostati“, kažu oni.

Kako ističe direktor škole, Vladimir Karanović, ideja za mural se poklopila sa kampanjama Nike i NBA za „all-star“ meč koji su pomogli finansiranje murala.

„Mi smo već duže vreme planirali da napravimo mural na mestu na kome je sada, tako da su se ideje spojile te je brzo i u kratkom roku mural oslikan“, kaže Karanović

Mural sa likom Nikole Jokića rad je Andreja Josifoskog Pijanista, asistenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.


Pogledajte kako je nastao mural!

Nikola Jokic – Own the Game – NBA All Star 2019. from Aleksandra Mirkovic on Vimeo.

Izvor: rtv.rs

ПретходниOvo što radi kineski proizvođač telefona je NENORMALNO!
СледећиGalaxy S10 uređaji će u Srbiji koštati skoro do 1.700 €

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.