Nagrada Golub i predstavljanje zbirke pesama

Svečano uručenje nagrade Golub 2019 i predstavljanje zbirke pesama PRIMA FURIA Marine Radovanović.

Ponedeljak, 23. decembar 2019. godine, u 18 sati, sala Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Karlo Bijelicki

U programu učestvuju: Marina RadovanovićBranko Ćurčić i Dragan Babić

Domaćin večeri: Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke Karlo Bijelicki

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u junu je raspisala konkurs za izdavanje prve knjige autora do 40 godina u ediciji Golub. Žiri, u sastavu Branko Ćurčić, Dragan Babić i Đorđe Majstorović, je odlučio da nagradu Golub dodeli rukopisu „Prima furia“ Marine Radovanović.

Pesme autorke Marine Radovanović ne ostavljaju mnogo prostora za razmišljanje. Aktuelne i angažovane, direktne, one su iskreni izliv besa i potrebe za suprotstavljanjem, za velikim NE represiji nad ženom kao neravnopravnim činiocem nepravednog društva, nepravednog za svakog i u svakom pogledu.

Žena Marine Radovanović, junakinja i antijunakinja, protagonista i antagonista, bez obzira na okolnosti i neravnopravne bitke, postaje heroina savremenog doba, bahantkinja koja silovito kida meso postojećeg i trulog, crvljivog, i sa kojom u isto vreme manipulišu više sile, sputavajući pravila i podrazumevani odnosi.

Tarantinovska osvetnica nema saveznike, ali ima nešto daleko ubojitije, ima reči: / Analiziram / I volim / Upijam / Uzimam / Imitiram / Tučem / Tučem te / Dok ne zabridiš i prokrvariš / Kao i ja za tobom / Adame / (iz pesme „Menstruala“).

ПретходниPowerlifting klub Sever međunarodno takmičenje
СледећиSOMBORSKE ZIMSKE ČAROLIJE 2019/20

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.