Najčešći povodi za organizaciju korporativne proslave u Srbiji

Proslave u okviru određenog preduzeća organizuju se iz raznih razloga i služe da se obeleže neki važni datumi, kao i da se zaposleni bolje upoznaju u drugačijem i opuštenijem okruženju. Organizovanjem ovakvog događaja, pospešuje se produktivnost i motivacija zaposlenih, a mnogo doprinosi ugledu poslodavca i njegove kompanije.

Najveće zadovoljstvo celog kolektiva jeste obeležiti uspeh firme u vidu proslave, kada se sumiraju utisci i postignuti rezultati tokom cele godine. Ovakve stvari su često važnije od obeležavanja nekih velikih praznika

U daljem tekstu ćemo vam pokazati koji su to važni povodi i zašto, za proslave koje obeležavaju firme u Srbiji, i time pokazuju da je i zabava, opuštena atmosfera i upoznavanje zaposlenih od velikog značaja za pozitivan radni učinak

Proslava firme povodom godišnjice – slavljenje godišnjeg uspeha 

Mnogo se toga može promeniti i unaprediti za godinu dana, a kad shvatite da je još jedna uspešna godina za vama, poželećete to i da obeležite. Umesto zdravice u formalnom okruženju u kojem radite svaki dan, potrudite se da organizujete slavlje u nekom objektu predviđenom za tu namenu. 

Na godišnjicu poslovanja, nije loše pozvati vaše klijente sa kojima ste uspešno sarađivali u poslednjih godinu i više dana, kao i sve one koji su vam pomogli da unapredite poslovanje. Proslavljanjem godišnjice doprinećete i lepšem glasu o vama i vašoj firmi na tržištu, jer ćete na taj način izraziti zahvalnost i poštovanje celokupnom timu koji vredno radi kod vas.

Pored udobnog prostora, muzike koju sluša najveći dao gostiju i hrane za svačiji ukus, ne bi bilo loše da vi, kao CEO, održite jedan inspirativni monolog, u kojem ćete se zahvaliti svim zaposlenima na posvećenosti radu i motivisati ih da rade još bolje. 

Nova godina kao povod za slavlje – veselje u prazničnom duhu

Za Novu godinu mnogi zaposleni provedu vreme sa porodicom, ali se zato ovakve proslave u firmi organizuju pre trideset i prvog januara. Priuštite vašim kolegama nezaoboravni alternativni doček u prostoru koji ćete okititi lepim novogodišnjim ukrasima

Najbolje je da da dan pre nego Nove godine, oslobodite zaposlene od posla, ili skratite radno vreme. Umesto posla, iznenadite ih zabavnim muzičkim programom i bogatim jelovnikom. Birajte luksuzne restorane, jer to vaši zaposleni zaslužuju, posle uspešne godine.

Možete gostima prirediti kratak svih akcija i projekata koje je firma odradila u poslednjih godinu dana, kao i nagrade koje je zaslužila, tako što ćete na velikom platnu pustiti kratak film o uspesima

Poslovna okupljanja i seminari – idealna prilika za nove saradnje

Umesto da svoje zaposlene pošaljete negde drugde da usavrše svoje veštine, poslušaju predavanje ili se upoznaju sa važnim klijentima ne nekoj konferenciji, napravite događaj u vašoj firmi povodom toga.

To može biti vikend ili bilo koji dan, ako želite da oslobodite zaposlene od posla i da ih pozovete da prate predavanja, a potom da se opuste uz ketering i muziku. Bilo bi dobro da pozovete stručnjake iz neke aktuelne oblasti, koji će na seminaru upoznati zaposlene sa određenom tematikom, što će mi umnogome značiti za dalju karijeru.

Pozovite poslovne partnere i organizujte neformalno druženje, gde će svi moći da se povežu i razmene ideje i mišljenje. U toku seminara ostavite vremena za nekliko minuta reportaže o postignutom uspehu firme, ali prezentujte i planove za budućnost. 

Humanitarne i ekološke akcije doprinose ugledu firme

Ugledu firme, koja bi uvek trebalo da bude na dobrom glasu ukoliko želi da napreduje, znatno doprinose humanitarne i ekološke akcije. Ovo je idealna prilika kada će jedno preduzeće pokazati da misli o najugroženijima kojima treba pomoć, kao i o životnoj sredini, u čijem poboljšanju treba da učestvuju sva preduzeća. 

Humanitarne akcije podrazumevaju organizovanje aukcijske prodaje robe ili ekonomične usluge firme, te bi bilo idealno da pozovete sve one koji se intresuju za kupovinu toga što nudite. Pre nego što licitacija počne, na platnu za projektor napravite kratak video o tome kome želite da pomognete i zašto, a nakon licitacije obezbedite posluženje i zabavan program za vaše goste.

Ako ste se ipak odlučili za ulaganje u ekološke akcije, onda pozovite svoje poslovne partnere da vam se pridruže u borbi za očuvanje životne sredine. Neophodno je da osmislite dobar plan i da pokažete da ste spremni da se zalažete za lepo ponašanje u okolini i prirodi, zbog čega bi zemlja bila lepše mesto za život. Zbog ulaganja u životni prostor, možete dobiti nove poslovne ponude, pohvale i mogućnosti za napredak na globalnom nivou. 

Zbog čega su korporativne proslave važne?

Pored toga što možete napraviti mali predah od napornog rada, korporativne proslave služe za zbližavanje, dobru zabavu i mogućnost novih saradnji, pri čemu se na taj način izrode mnoga prijateljstva za ceo život.

Na ove proslave možete pozvati i sasvim nove, potencijalne partnere kojima, ako se dopadne ono što im nudite, mogu započeti ozbiljnu poslovnu saradnju sa vama. Razmena znanja i ideja se uvek mnogo lakše odvija u opuštenoj atmosferi, a to će značiti daljem napredovanju preduzeća. Ne bi bilo loše da napravite i par dobrih fotografija, kojima ćete obeležiti uspešnu saradnju i postaviti ih na društvene mreže, gde svi mogu da vide vaš uspeh.

Kad je u pitanju korporativna proslava Srbija ih možda nema koliko bi trebalo, ali se u nekim firmama ipak organizuju, a povodi se razlikuju od firme do firme. Mi smo izdvojili neke od aktuelnih poslednjih godina, a ako se organizuje korporativna proslava u Beogradu, može se iznajmiti izuzetno luksuzan i lep prostor, koji će oduševiti sve prisutne. Najvažnije je da se svi dobro zabave i ponesu prijatne utiske, iskustvo i nova saznanja.

ПретходниPremijera „Semper idem“ u somborskom pozorištu 23. novembra
СледећиEkološka katastrofa u Velikom bačkom kanalu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.