NAJNOVIJE MERE GRADSKOG ŠTABA U BORBI PROTIV BOLESTI KOVID 19

Због неповољне епидемиолошке ситуације, са тенденцијом погоршања у целој Војводини и због значајног пораста заражених вирусом ковид 19 на територији Града Сомбора, градски Штаб за ванредне ситуације, на електронској седници која је одржана 15.11.2020. године, увео је нове мере заштите становништва од заразне болести ковид 19.

У периоду од 17.112020. до 1.12.2020. године радно време угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев радног времена апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, ограничава се тако да ти објекти неће радити у периоду од 21 часа до 5 часова наредног дана.

У свим затвореним просторима обавезно је ношење заштитних маски и поштовање физичке дистанце од два метра.

Број лица која истовремено бораве у угоститељским објектима, продавницама, тржним центрима и другим малопродајним објектима ограничен је према квадратури објекта, односно дозвољено је једно лице на 4м2.

У угоститељским објектима за једним столом не може да седи више од од два лица, осим ако су у питању родитељи и малолетна деца, или лица која живе у заједничком домаћинству.

Прекида се рад пијаце „Вашариште“- сточна, кванташка, цветна и аутопијаца.

Над применом прописаних мера спроводиће се строга и ефикасна контрола коју координисано спроводе инспекцијске службе са различитих нивоа власти.

Спровођење мера заштите у складу са законским овлашћењима обезбеђују, координирају и надзиру градоначелник Града Сомбора преко надлежних градских органа и служби, Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора, санитарна инспекција и други законом одређени инспекцијски органи, као и Завод за јавно здравље Сомбор.

Све нове наредбе Штаба за ванредне ситуације Града Сомбора погледајте овде.

Будимо одговорни, сачувајмо здраље!

ПретходниNema magle na auto-putevima, radovi na više deonica
СледећиPremijera za Dan pozorišta, Maraton čeka bolja vremena

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.