Najpopularniji akva parkovi u Srbiji


Da li ste se ikada zapitali koji su to najpopularniji akva parkovi u Srbiji? Da li znate gde se nalaze omiljene letnje oaze koje su svake godine sve posećenije od strane domaćeg stanovništva, ali i velikog broja turista? 

Srbija zaista može da se pohvali velikim brojem akva parkova koji su postali glavna letnja turistička atrakcija u zemlji.

Bilo da želite da se zabavite zajedno sa svojim prijateljima, uživajući na suncu u fenomenalnim kupaćim kostimima, koji su odlika domaćeg brenda za kvalitetnu odeću, ili želite da odvedete decu da uživaju u svim čarima zabave na vodi, koji god akva park izabrali, sigurni smo da nećete pogrešiti.

Pripremili smo vam listu najpopularniih i najboljih akva parkova širom Srbije.  

#1 Banja Junaković Apatin – akva park za odličnu zabavu 

Nedaleko od Apatina, u banji Junaković 2012. godine je otvoren jedan od najimpozantnijih i najlepših akva parkova u Vojvodini. Sadrži veliki olimpijski bazen čija je temperatura vode oko 22 stepena, kao i bazene za decu sa maksimalnom temperaturom od 32 stepena.

Dečiji bazeni imaju vodene tobogane i skakaonice, dok se u okviru samog akva parka nalaze teren za odbojku na pesku, teniski tereni i kuglana. Ono što ovaj akva park čini veoma interesantnim jeste što se nalazi u srcu prirode, okružen prelepim zelenilom.   

Radno vreme: 08:00 – 19:00h

Cena ulaznica za odrasle: od 150 do 300 din

Cena ulaznice za decu: od 50 do 150 din

#2 Akva park Petroland Bački Petrovac – oaza za uživanje i rekreaciju

Akva park Petroland je izgrađen 2011. godine u Bačkom Petrovcu, nedaleko od Novog Sada. Smatra se jednim od najboljih akva parkova u celoj zemlji zahvaljujući bogatom sadržaju koji je na raspolaganju svim posetiocima.

U okviru Petrolanda, ljudi mogu uživati u Divljoj reci gde se spuštaju na čamcu, zatim mogu da se spuštaju niz tkz. “East tower” i “Hill tower” koji predstavljaju bazene namenjene isključivo za spuštanje.

Dečiji raj je bazen za decu sa nekoliko kula i zanimljivih atrakcija, dok se svuda mogu videti mnogobojni tobogani što za decu, tako i za odrasle. Petroland takođe poseduje i čuveni Adrenalin park koji sadži 3 nivoa i 40 prepreka.

Pored toga, tu su i nekoliko zanimljivih veštački plaža i terena za košarku, fudbal i ostale sportove. S obzirom na pregršt zanimljivih sadržaja, nije ni čudo zašto je ovaj akva park jedan od najposećenijih u Srbiji. 

Radno vreme: 10:00 – 20h, vikendom od 09:00 – 20:00h

Cena ulaznica za odrasle: od 500 do 1200 din

Cena ulaznice za decu: od 400 do 800 din

Cena za adrenalin park: od 350 do 500 din

#3 Hollywoodland Ledine – omiljeno mesto Beograđana

Na samom obodu Novog Beograda, na Ledinama, nalazi se Hollywoodland akva park. U okviru ovog akva parka postoje zatvoreni i otvoreni bazeni, mini barovi, tobogani, slana soba, saune, đakuzi, fitnes centar, itd.

Ovaj akva park je postao jedan od najboljih mesta za odmor po toplom vremenu, zabavu i rekreaciju kod mnogih Beograđana. Posetioci mogu da zakažu razne masaže koji će da upotpune sebi doživljaj. 

Radno vreme: 09:00 – 03:00h

Cena ulaznica za odrasle: 1000 din radnim danima, 1200 din vikendom

Cena ulaznice za decu: 700 din radnim danima, 800 din vikendom

#4 Akva Park Jagodina – vrhunska zabava na vodi

Akva Park Jagodina se nalazi u blizini centra Jagodine i jedan je od najposećenijih i najpoznatijih akva parkova u Srbiji. Ovo mesto je napravljeno isključivo za vrhunsku zabavu i uživanje, zahvaljujući čak 9 bazena, mnogobrojnim toboganima, sportskimterenima, kafićima, baru i restoranu.

Veoma često se održavaju i sportske igre u bazenima, razna takmičenja i bioskopske projekcije. Pored toga, postoje i reflektori koji omogućavaju noćno kupanje i razne manifestacije u večernjim terminima na vodi.

Radno vreme: 10:00 – 18:00h (kulturno-zabavni program se održava od 19h do 01h)

Cena ulaznica za odrasle: od 300 do 500 din

Cena ulaznice za decu: od 100 do 300 din

#5 Silver Lake Srebrno Jezero – provod na prelepoj lokaciji

U okviru kompleksa pod nazivom “Silver Lake Investment” 2011. godine je otvoren akva park. Nalazi se u Velikom Gradištu, u blizini ušća reka Dunav i Pek, kod Srebrnog jezera. Sadrži pet bazena koji imaju različitu dubinu, restorane, šetalište, itd.

Zahvaljujući prelepoj lokaciji, na samoj obali Srebrnog jezera i zanimljivim sadržajima, ovo mesto je jedno od najposećenijih akva parkova u ovom delu zemlje. 

Radno vreme: 10:00 – 19:00h

Cena ulaznica za odrasle:  od 300 do 400 din

Cena ulaznice za decu: od 200 do 300 din

#6 S Club Jakovo – brojne atrakcije za avanturu i uživanje 

S Club Jakovo sadrži akva park sa 8 bazena, 12 tobogana, vodenu džunglu za decu, zatim razne tobogane, tropske bazene sa otvorenim barom u vodi, ostrvo sa palmom, itd. Poznat je po tome što se ovde nalazi najveći bazen u zemlji.

Odličan je za zabavu dece svih uzrasta kao i uživanje odraslih koji spas od vrelih letnjih dana upravo mogu ovde da pronađu. Spoj raznih atrakcija za avanturu i zabavu, kao i udobnih ležaljki za odmor i uživanje, čine ovo mesto veoma popularnim kod mnogih ljudi.

Radno vreme: 10:00 – 19:00h

Cena ulaznica za odrasle:  od 500 do 800 din

Cena ulaznice za decu: od 200 do 500 din 

Akva parkovi – omiljene letnje atrakcije u zemlji

Bez obzira na to da li ste odlučili da putujete na more ili da provedete čitavo leto u Srbiji, akva parkovi su uvek odlična opcija za odmor, rekreaciju, zabavu i uživanje. Oni su pravi beg od letnje vreline i sjajna mesta za druženje i opuštanje sa porodicom i prijateljima.

Pored navedenih akva parkova, možete posetiti i razne druge kao što su: Izvor u Aranđelovcu, Mlavske terme u Petrovcu na Mlavi, Podinu u Sokobanju, Sunny Hill u Vrnjačkoj Banji kao i Draguljicu u Jošaničkoj Banji.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.