Najpopularniji akva parkovi u Srbiji

Da li ste se ikada zapitali koji su to najpopularniji akva parkovi u Srbiji? Da li znate gde se nalaze omiljene letnje oaze koje su svake godine sve posećenije od strane domaćeg stanovništva, ali i velikog broja turista? 

Srbija zaista može da se pohvali velikim brojem akva parkova koji su postali glavna letnja turistička atrakcija u zemlji.

Bilo da želite da se zabavite zajedno sa svojim prijateljima, uživajući na suncu u fenomenalnim kupaćim kostimima, koji su odlika domaćeg brenda za kvalitetnu odeću, ili želite da odvedete decu da uživaju u svim čarima zabave na vodi, koji god akva park izabrali, sigurni smo da nećete pogrešiti.


Pripremili smo vam listu najpopularniih i najboljih akva parkova širom Srbije.  

#1 Banja Junaković Apatin – akva park za odličnu zabavu 

Nedaleko od Apatina, u banji Junaković 2012. godine je otvoren jedan od najimpozantnijih i najlepših akva parkova u Vojvodini. Sadrži veliki olimpijski bazen čija je temperatura vode oko 22 stepena, kao i bazene za decu sa maksimalnom temperaturom od 32 stepena.

Dečiji bazeni imaju vodene tobogane i skakaonice, dok se u okviru samog akva parka nalaze teren za odbojku na pesku, teniski tereni i kuglana. Ono što ovaj akva park čini veoma interesantnim jeste što se nalazi u srcu prirode, okružen prelepim zelenilom.   

Radno vreme: 08:00 – 19:00h

Cena ulaznica za odrasle: od 150 do 300 din

Cena ulaznice za decu: od 50 do 150 din

#2 Akva park Petroland Bački Petrovac – oaza za uživanje i rekreaciju

Akva park Petroland je izgrađen 2011. godine u Bačkom Petrovcu, nedaleko od Novog Sada. Smatra se jednim od najboljih akva parkova u celoj zemlji zahvaljujući bogatom sadržaju koji je na raspolaganju svim posetiocima.

U okviru Petrolanda, ljudi mogu uživati u Divljoj reci gde se spuštaju na čamcu, zatim mogu da se spuštaju niz tkz. “East tower” i “Hill tower” koji predstavljaju bazene namenjene isključivo za spuštanje.

Dečiji raj je bazen za decu sa nekoliko kula i zanimljivih atrakcija, dok se svuda mogu videti mnogobojni tobogani što za decu, tako i za odrasle. Petroland takođe poseduje i čuveni Adrenalin park koji sadži 3 nivoa i 40 prepreka.

Pored toga, tu su i nekoliko zanimljivih veštački plaža i terena za košarku, fudbal i ostale sportove. S obzirom na pregršt zanimljivih sadržaja, nije ni čudo zašto je ovaj akva park jedan od najposećenijih u Srbiji. 

Radno vreme: 10:00 – 20h, vikendom od 09:00 – 20:00h

Cena ulaznica za odrasle: od 500 do 1200 din

Cena ulaznice za decu: od 400 do 800 din

Cena za adrenalin park: od 350 do 500 din

#3 Hollywoodland Ledine – omiljeno mesto Beograđana

Na samom obodu Novog Beograda, na Ledinama, nalazi se Hollywoodland akva park. U okviru ovog akva parka postoje zatvoreni i otvoreni bazeni, mini barovi, tobogani, slana soba, saune, đakuzi, fitnes centar, itd.

Ovaj akva park je postao jedan od najboljih mesta za odmor po toplom vremenu, zabavu i rekreaciju kod mnogih Beograđana. Posetioci mogu da zakažu razne masaže koji će da upotpune sebi doživljaj. 

Radno vreme: 09:00 – 03:00h

Cena ulaznica za odrasle: 1000 din radnim danima, 1200 din vikendom

Cena ulaznice za decu: 700 din radnim danima, 800 din vikendom

#4 Akva Park Jagodina – vrhunska zabava na vodi

Akva Park Jagodina se nalazi u blizini centra Jagodine i jedan je od najposećenijih i najpoznatijih akva parkova u Srbiji. Ovo mesto je napravljeno isključivo za vrhunsku zabavu i uživanje, zahvaljujući čak 9 bazena, mnogobrojnim toboganima, sportskim terenima, kafićima, baru i restoranu.

Veoma često se održavaju i sportske igre u bazenima, razna takmičenja i bioskopske projekcije. Pored toga, postoje i reflektori koji omogućavaju noćno kupanje i razne manifestacije u večernjim terminima na vodi.

Radno vreme: 10:00 – 18:00h (kulturno-zabavni program se održava od 19h do 01h)

Cena ulaznica za odrasle: od 300 do 500 din

Cena ulaznice za decu: od 100 do 300 din

#5 Silver Lake Srebrno Jezero – provod na prelepoj lokaciji

U okviru kompleksa pod nazivom “Silver Lake Investment” 2011. godine je otvoren akva park. Nalazi se u Velikom Gradištu, u blizini ušća reka Dunav i Pek, kod Srebrnog jezera. Sadrži pet bazena koji imaju različitu dubinu, restorane, šetalište, itd.

Zahvaljujući prelepoj lokaciji, na samoj obali Srebrnog jezera i zanimljivim sadržajima, ovo mesto je jedno od najposećenijih akva parkova u ovom delu zemlje. 

Radno vreme: 10:00 – 19:00h

Cena ulaznica za odrasle:  od 300 do 400 din

Cena ulaznice za decu: od 200 do 300 din

#6 S Club Jakovo – brojne atrakcije za avanturu i uživanje 

S Club Jakovo sadrži akva park sa 8 bazena, 12 tobogana, vodenu džunglu za decu, zatim razne tobogane, tropske bazene sa otvorenim barom u vodi, ostrvo sa palmom, itd. Poznat je po tome što se ovde nalazi najveći bazen u zemlji.

Odličan je za zabavu dece svih uzrasta kao i uživanje odraslih koji spas od vrelih letnjih dana upravo mogu ovde da pronađu. Spoj raznih atrakcija za avanturu i zabavu, kao i udobnih ležaljki za odmor i uživanje, čine ovo mesto veoma popularnim kod mnogih ljudi.

Radno vreme: 10:00 – 19:00h

Cena ulaznica za odrasle:  od 500 do 800 din

Cena ulaznice za decu: od 200 do 500 din 

Akva parkovi – omiljene letnje atrakcije u zemlji

Bez obzira na to da li ste odlučili da putujete na more ili da provedete čitavo leto u Srbiji, akva parkovi su uvek odlična opcija za odmor, rekreaciju, zabavu i uživanje. Oni su pravi beg od letnje vreline i sjajna mesta za druženje i opuštanje sa porodicom i prijateljima.

Pored navedenih akva parkova, možete posetiti i razne druge kao što su: Izvor u Aranđelovcu, Mlavske terme u Petrovcu na Mlavi, Podinu u Sokobanju, Sunny Hill u Vrnjačkoj Banji kao i Draguljicu u Jošaničkoj Banji.

ПретходниPoginuo motociklista iz Bezdana u Novom Sadu, suvozačica prevezena u bolnicu
СледећиObustavljen saobraćaj na mostu preko Velikog bačkog kanala do 10. septembra

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.