Naredbe i preporuke Sombora radi sprečavanje širenja koronavirusa

zupanija-tise-sombor

Gradski štab za vanredne situacije Grada Sombora doneo je nekoliko naredbi i preporuka kako bi se sprečilo širenje virusa COVID-19.

Nalaže se sprovođenje naredbe za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa dozvoljeno je maksimalna popunjenost mesta za sedenja 50 posto od ukupnog broja za sedenje, s tim da je dozvoljeno maksimalno prisustvo najviše pedeset lica, a uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između lica ne manjoj od dva metra.

Načelniku gradske uprave grada Sombora i direktorima JKP na teritorija grada Sombora naloženo je da poštuju preporuku da se zaposlenima koji su hronični bolesnici i stariji od 60 godina omogući rad od kuće.


Svim preduzetnicima i pravnim licima na teritorija Grada Sombora preporučuje se da poštuju preporuku da se zaposlenima koji su hronični bolesnici i stariji od 60 godina omogući rad od kuće.

Somborskom prevozniku »Severtrans« naloženo je da redukuje autobuske polaske i ukine noćne linije.

Preporuka taksi udruženjima na teritoriji Grada Sombora je da podignu nivo održavanja higijene u svojim vozilima što podrazumeva svakodnevnu dezinfekciju unutrašnjosti vozila.

Isto tako obavezna je pojačana dezinfekcija javnih površina i javnih objekata u kojima se obavlja komunalna delatnost, održavanje komunalnog reda i održavanje propisane udaljenosti od najmanje dva metra između osoba, uz pojačan inspekcijski nadzor svih inspekcijskih službi u vezi sa utvrđenim merama;

Odlaže se akcija „Mesec čistoće“ na teritoriji Grada Sombora.

Crvenom krstu Sombor naloženo je da vrši distribuciju toplih obroka na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika Narodne kuhinje.

Građani koji žele da volontiraju radi pružanje pomoći starim licima i hroničnim bolesnicima mogu se obratiti Crvenom krstu Sombor, broj telefona: 412-737, u vremenu od 8 do 20 časova.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниMere tokom vanrednog stanja
СледећиU Srbiji uskoro kineski lekari?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.