Naredbe i preporuke Sombora radi sprečavanje širenja koronavirusa

zupanija-tise-sombor

Градски штаб за ванредне ситуације Града Сомбора донео је неколико наредби и препорука како би се спречило ширење вируса COVID-19.

Налаже се спровођење наредбе за скраћење радног времена угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова и осталих угоститељских објеката) од 8 до 20 часова. У угоститељским објектима отвореног и затвореног типа дозвољено је максимална попуњеност места за седења 50 посто од укупног броја за седење, с тим да је дозвољено максимално присуство највише педесет лица, а уз обавезно придржавање безбедне удаљености између лица не мањој од два метра.

Начелнику градске управе града Сомбора и директорима ЈКП на територија града Сомбора наложено је да поштују препоруку да се запосленима који су хронични болесници и старији од 60 година омогући рад од куће.

Свим предузетницима и правним лицима на територија Града Сомбора препоручује се да поштују препоруку да се запосленима који су хронични болесници и старији од 60 година омогући рад од куће.

Сомборском превознику »Севертранс« наложено је да редукује аутобуске поласке и укине ноћне линије.

Препорука такси удружењима на територији Града Сомбора је да подигну ниво одржавања хигијене у својим возилима што подразумева свакодневну дезинфекцију унутрашњости возила.

Исто тако обавезна је појачана дезинфекција јавних површина и јавних објеката у којима се обавља комунална делатност, одржавање комуналног реда и одржавање прописане удаљености од најмање два метра између особа, уз појачан инспекцијски надзор свих инспекцијских служби у вези са утврђеним мерама;

Одлаже се акција „Месец чистоће“ на територији Града Сомбора.

Црвеном крсту Сомбор наложено је да врши дистрибуцију топлих оброка на кућну адресу старијих и болесних корисника Народне кухиње.

Грађани који желе да волонтирају ради пружање помоћи старим лицима и хроничним болесницима могу се обратити Црвеном крсту Сомбор, број телефона: 412-737, у времену од 8 до 20 часова.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић)

ПретходниMere tokom vanrednog stanja
СледећиU Srbiji uskoro kineski lekari?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.