Naredbe i preporuke Sombora radi sprečavanje širenja koronavirusa


Gradski štab za vanredne situacije Grada Sombora doneo je nekoliko naredbi i preporuka kako bi se sprečilo širenje virusa COVID-19.

Nalaže se sprovođenje naredbe za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa dozvoljeno je maksimalna popunjenost mesta za sedenja 50 posto od ukupnog broja za sedenje, s tim da je dozvoljeno maksimalno prisustvo najviše pedeset lica, a uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između lica ne manjoj od dva metra.

Načelniku gradske uprave grada Sombora i direktorima JKP na teritorija grada Sombora naloženo je da poštuju preporuku da se zaposlenima koji su hronični bolesnici i stariji od 60 godina omogući rad od kuće.

Svim preduzetnicima i pravnim licima na teritorija Grada Sombora preporučuje se da poštuju preporuku da se zaposlenima koji su hronični bolesnici i stariji od 60 godina omogući rad od kuće.

Somborskom prevozniku »Severtrans« naloženo je da redukuje autobuske polaske i ukine noćne linije.

Preporuka taksi udruženjima na teritoriji Grada Sombora je da podignu nivo održavanja higijene u svojim vozilima što podrazumeva svakodnevnu dezinfekciju unutrašnjosti vozila.

Isto tako obavezna je pojačana dezinfekcija javnih površina i javnih objekata u kojima se obavlja komunalna delatnost, održavanje komunalnog reda i održavanje propisane udaljenosti od najmanje dva metra između osoba, uz pojačan inspekcijski nadzor svih inspekcijskih službi u vezi sa utvrđenim merama;

Odlaže se akcija “Mesec čistoće” na teritoriji Grada Sombora.

Crvenom krstu Sombor naloženo je da vrši distribuciju toplih obroka na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika Narodne kuhinje.

Građani koji žele da volontiraju radi pružanje pomoći starim licima i hroničnim bolesnicima mogu se obratiti Crvenom krstu Sombor, broj telefona: 412-737, u vremenu od 8 do 20 časova.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.