Narodno pozorište Sombor početak sezone

199_tenor-na-zajam-odabrane-fotografije-za-sajt-7

Narodno pozorište Sombor počinje sezonu 2021/2022. novinom koju su svi dugo čekali – mogućnošću da publika od 7. septembra kupi svoje ulaznice online. Radujemo se što ćemo na ovaj način olakšati kupovinu ulaznica kako našoj publici koja dolazi i iz drugih gradova i država, tako i našim sugrađanima koji redovno posećuju Teatar. Za sve predstave koje su na repertoaru u  septembru i oktobru pripremili smo 10% popusta za online kupovinu ulaznica preko sajta Pozorišta ili preko sajta tickets.rs. 

Narodno pozorište Sombor, 18. septembra, učestvovaće na Danima židovske kulture u Osijeku, sa predstavom SEMPER IDEM Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, biće upriličena i izložba „Tragovi u 30 slika – somborski Jevreji u Holokaustu” čiji su autori Ljubica Bačić i Milka Ljuboja.

Izložba se sastoji od štampanih podataka i fotografija o trideset jevrejskih porodica koje su nestale ili su se delimično vratile iz Aušvica.

Novu pozorišnu sezonu, Narodno pozorište Sombor otpočeće 25. septembra, i to jubilarnim pedesetim izvođenjem predstave TENOR NA ZAJAM Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević, a u oktobru nas čeka 50. izvođenje predstave „Tartif“, autorski projekat Igora Vuka Torbice po motivima originalne Molijerove drame. 

Početkom oktobra, u Narodnom pozorištu Sombor biće nastavljene probe predstave IZ JEZERA ČOVEK MI JE NAPUNIO GRUDI SNOM, po tekstu Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka.

Premijera ove predstave očekuje nas krajem novembra 2021. 

ПретходниFINALE SEOSKIH SPORTSKIH IGARA
СледећиTakmičenje mladih inovatora u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.