Narodno pozorište u Somboru, izveštaj za sezonu 19-20

Foto: Siniša Trifunović

Narodno pozorište u Somboru, u sezoni 2019/2020. izvelo je 85 predstava (59 u kući i 26 na gostovanju), pred 19.910 gledalaca. Pozorište je gostovalo u Užicu, Sarajevu (Bosna i Hercegovina), Temišvaru (Rumunija), Aradu (Rumunija), Novom Sadu , Subotici, Jagodini, Vranju, Beogradu, Nišu, Mladenovcu, Rakovici, Kragujevcu…

U okviru projekta  DANI OTVORENIH VRATA POZORIŠTA, u sezoni 2019/20, odigrano je 20 besplatnih predstava na dve scene za 4000 mališana. 

Narodno pozorište Sombor, u prethodnoj sezoni,  podržalo je mlade umetnike, te je njihove master predstave postavila na scenu Studija 99, a zbog njihovog umetničkog kvaliteta ih i uvrstila u svoj redovni repertoar. Ove predstave odigrale su se 15 puta pred 1420 gledalaca.  

Ako se uzme u obzir da je sezona koja je za nama trajala svega 6 meseci, na ovu statistiku gledamo kao na sjajan uspeh. 

Po ukidanju vanrednog stanja, u junu 2020. godine, do nove zabrane okupljanja, pod sloganom TEATAR JE TAMO GDE SMO ZAJEDNO, odigrane su 3 predstave (od planiranih 9) pred 300 gledalaca na letnjoj sceni Dvorište

Tokom perioda kada nismo bili u mogućnosti da se družimo u zgradi Pozorišta, naš YouTube kanal je postao nova scena čijeg se broja publike mogu postideti i mnoge „prave“. Naime, za 28 dana, imali smo ukupno 607 i po sati gledanja naših predstava i drugih sadržaja koje tamo objavljujemo.

Ukupno smo imali 32727 prikaza videa koji se nalaze na našem YT kanalu, a osim gledalaca iz Srbije, gledali su nas i u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Austriji i Australiji.

PrethodniUdes na putu Stapar – Sombor, povređeno pet osoba među kojima i jedna beba
SledećiIz Sombora deportovano 500 migranata u Bujanovac i Pirot

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.