Narodno pozorište u Somboru, izveštaj za sezonu 19-20

Foto: Siniša Trifunović

Народно позориште у Сомбору, у сезони 2019/2020. извело је 85 представа (59 у кући и 26 на гостовању), пред 19.910 гледалаца. Позориште је гостовало у Ужицу, Сарајеву (Босна и Херцеговина), Темишвару (Румунија), Араду (Румунија), Новом Саду , Суботици, Јагодини, Врању, Београду, Нишу, Младеновцу, Раковици, Крагујевцу…

У оквиру пројекта  ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА ПОЗОРИШТА, у сезони 2019/20, одиграно је 20 бесплатних представа на две сцене за 4000 малишана. 

Народно позориште Сомбор, у претходној сезони,  подржало је младе уметнике, те је њихове мастер представе поставила на сцену Студија 99, а због њиховог уметничког квалитета их и уврстила у свој редовни репертоар. Ове представе одиграле су се 15 пута пред 1420 гледалаца.  

Ако се узме у обзир да је сезона која је за нама трајала свега 6 месеци, на ову статистику гледамо као на сјајан успех. 

По укидању ванредног стања, у јуну 2020. године, до нове забране окупљања, под слоганом ТЕАТАР ЈЕ ТАМО ГДЕ СМО ЗАЈЕДНО, одигране су 3 представе (од планираних 9) пред 300 гледалаца на летњој сцени Двориште

Током периода када нисмо били у могућности да се дружимо у згради Позоришта, наш YouTube канал је постао нова сцена чијег се броја публике могу постидети и многе „праве“. Наиме, за 28 дана, имали смо укупно 607 и по сати гледања наших представа и других садржаја које тамо објављујемо.

Укупно смо имали 32727 приказа видеа који се налазе на нашем YТ каналу, а осим гледалаца из Србије, гледали су нас и у Немачкој, Босни и Херцеговини, Аустрији и Аустралији.

ПретходниUdes na putu Stapar – Sombor, povređeno pet osoba među kojima i jedna beba
СледећиIz Sombora deportovano 500 migranata u Bujanovac i Pirot

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.