NASTAVLJENA KAMPANJA POSVEĆENA BEZBEDNOSTI NAJSTARIJIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора (Савет) организовао је данас у просторијама Удружења пензионера Сомбор презентацију, поделу транспортних торби и светлосних сетова за осветљење бицикла, за суграђане старије старосне доби.

Циљ данашње акције јесте повећање свести о безбедности старијих учесника у саобраћају.

Председник Савета, заменик градоначелнице Антонио Ратковић рекао је овом приликом да је Савет за безбедност саобраћаја на основу Стратегије о безбедности саобраћаја препознао старије грађане као једне од угрожених учесника у саобраћају и да је свој рад усмерио, поред повећања безбедности најмлађих учесника и на безбедност најстаријих учесника у саобраћају.

„Ми смо прошле године започели једну кампању у оквиру које држимо кратке едукације нашим најстаријим учесницима у саобраћају и делимо транспортна колица, која су флоресцентна, како би наши најстарији суграђани, када иду на пијацу или продавницу, били уочљивији у саобраћају, тако да смо ову кампању наставили и током 2020. године. Прошле године смо узели 100 транспортних колица, ове године планирамо још толико и настављамо поделу како у граду, тако и у насељеним местима“ истакао је Ратковић.

Презентацију „Безбедно за старије у саобраћају“ намењену старијим суграђанима водила је Рената Рајчањи испред Саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Данас је подељено тридесетак транспортних колица и светлосних сетова за суграђане који користе бицикл као превозно средство. Набавка ове опреме је финансирана из наплате казни несавесним возачима са територије града Сомбора.

Послови информисања и односа са јавношћу

ПретходниPuni džepovi neprijavljenih čekova vrednih preko 320.000 evra
СледећиUHAPŠEN UBICA!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.