Nedoumice oko polaska u školu

Približavanjem školske godine sve su jasniji i uslovi po kojima će školarci pohađati nastavu. Da li su se zaželili škole ili drugara, tek većina osnovnoškolaca opredelila se za redovnu, umesto onlajn nastave. Bitan je i podatak da će časovi trajati 30 minuta i da će ih najviše biti pet u jednom danu.

Većina roditelja dece koja pohađaju osnovnu školu odlučili su se za redovnu umesto onlajn nastavu.

Zbog zaštitnih mera koje podrazumevaju najviše 15 đaka u učionici svaki razred biće podeljen u dve grupe. Časovi će trajati 30 minuta, najviše će ih biti 5 u jednom danu, pojedini predmeti biće stavljeni u drugi plan a mnogi će ostati i bez mogućnosti produženog boravka.

Učenje od kuće ili nastava u školi – ministarstvo je predložilo, a roditelji su odlučili.

Svaka škola organizovaće nastavu u skladu sa brojem učenika i prostorom kojim raspolaže. Tako će se razlikovati i vreme polaska u školu i smene koje će negde biti određene na dnevnom, a negde na nedeljnom nivou.

„Imamo od 1. do 4. tačno predmete koji moraju da budu – to su srpski , matematika i svet oko nas dok neki predmeti kao što su fizičko, veronauka, građansko itd jednim delom će biti online a jednim redovna nastava „kaže Obrad Ostojić, direktor OŠ „Đura Daničić“.

„Razmišlajmo o tome da i ion formatika bude onlajn, prvenstveno iz bezbednosnih razloga jer znate i sami tastaru i miš mporaju svio da dodiruju i to nam se čini jako opasnim za širenje virusa“ dodao je Petar Narančić, direktor OŠ „Svetozar Marković Toza“.

Ono što je zajedničko za gotovo sve škole je problem organizovanja produženog boravka, obavezne učionice za izolaciju i nošenje zaštitnih maski.

Ministarstvo je dalo mogućnost deci i roditeljima da tokom meseca promene odluku o načinu pohađanja nastave ukoliko im ranije odabrana opcija iz nekog razloga ne odgovara.

Izvor: RTV (Sanja Homa )

ПретходниSomborski filmski festival – Odluka o odlaganju
СледећиEvropska unija skida Srbiju sa crvene liste?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.