Nega kože bitna tokom leta

Tokom leta svi želimo da imamo lepu boju, da što više budemo na suncu, kako bi lepše pocrneli. Malo ko vodi računa o zaštiti kože, kose.

Sunce, so, hlor, iritira kožu, isušuje je, a nepravilnom negom možemo da imamo i negativne posledice po zdravlje.

Eleonora Baranji lekarka prirodne medicine kaže da priroda i savremena nauka daruju neprocenjivo blago za lepši, zdraviji, kvalitetniji i bolji život.


„Tada se zaboravi na negu kože, tačnije hidrataciju, jer je izuzetno važno da tokom leta koristimo preparate koji su na bazi vode, heluriona. Ishrana isto tako treba da bude adekvatna treba da unosimo, selen, ABC vitamin, kao i da konzumiramo noćutak ulje koje će nas zaštiti od UV zračenja. Isto tako, bitno je da kreme za kožu imaju E vitamin, jer ukoliko je suva koža, a ne negujemo je dolazi do pucanja kože, crvenila ili perutanja i to će morati kasnije da se leči“, kaže Baranji, lekarka prirodne medicine.

Važno je da se koža hidrira i da uvek imamo UV zaštitu. Isto važi i za negu kose.

„Tokom leta treba da vodimo računa i o zdravlju, a pogotovo ukoliko smo osetljivijeg zdravlja i alergični na polen u vazduhu. Kako bi očuvali zdravlje preporuka je i da se leti boravi u slanoj sobi, jer se na taj način pospešuje disanje, ublažava kijanje, kašalj, kratak dah. So koju udišete uništava bakterije u plućima, smanjuje zapaljenje i količinu sluzi“, kaže Nikolina Kričković, frizerka.

Naše sagovornice preporučuju da se okrenemo, kada je u pitanju tretman kože, kako lica, tako i tela, kao i kose, prirodnim preparatima ispitanog porekla, koji utiču ne samo na lepotu nego i na bolje raspoloženje i veće zadovoljstvo, kao i na očuvanje zdravlja.

rtv.rs

ПретходниTRANSFUZIOMOBIL NA TRGU SVETOG TROJSTVA
СледећиStiglo osveženje!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.