NEMA ORGANIZOVANOG DOČEKA NOVE GODINE, NITI REPRIZE

U skladu sa preporukama Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 koje je usvojila Vlada RS, nema organizovanog dočeka Nove godine, niti reprize, a radno vreme ugostiteljskih objekata  31. decembra i 1. januara je do 18 časova.

U ugostiteljskim objektima  nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17.00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Podsećamo da  je zbog trenutne epidemiološke situacije i proglašene vanredne situacije na teritoriji grada Sombora zabranjeno organizovanje  svečanosti i proslava, što znači da nije dozvoljeno organizovanje dočeka Nove godine, niti reprize.

Navedeno ograničenje odnosi se na sve ugostiteljske objektekoji pružaju usluge ishrane, pića i zabave (restorani, kafići, barovi, klubovi, kafane, čarde, gostionice, pivnice, picerije, kafe poslastičarnice, noćni barovi, kabare barovi, diskoteke i sl.), ugostiteljske objekte  koji posluju u okviru benzinskih stanica (pumpi), kao i na objekte  koji pružaju usluge smeštaja (hoteli, moteli, pansioni, turistički apartmani, kampovi, prenoćišta, konačišta, odmarališta i sl.),  zatim na kladionice kockarnice i druge slične objekte.

Komunalna inspekcija i komunalna milicija će obilaziti ugostiteljske objekte i kontrolisati primenu protiv epidemijskih mera odnosno mera lične zaštite od infekcije  (zabrana organizovanja svečanosti-proslava; zabranu neposrednog izvođenja muzike-muzika uživo;  ograničeno radno vreme; ograničen broj lica u prostoriji-4m2 po gostu; za jednim stolom ne može sedeti više od dva lica; obavezni razmak od dva metra između stolova; obavezna upotreba zaštitnih maski od strane zaposlenih i korisnika usluga; održavanje fizičkog distance odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra i druge propisane mere).

U slučajevima nepoštovanja protivepidemijskih  propisane su sledeće kazne:

  1. komunalni inspektor  odnosno komunalni milicionar odmah izriče usmeno naređenje da se isprazni objekat-prostor u kome je došlo do kršenja propisanih mera odnosno objekat  prekida sa radom;
  2. komunalni inspektor odnosno komunalni milicionar izdaje prekršajni nalog za koji je propisana novčana kazna: 300.000 dinara za pravno lice; 150.000 dinara za preduzetnika; 50.000 dinara za odgovorno  lice u pravnom licu; 30.000 dinara za odgovorno za primenu mera lične zaštite od infekcije i  5.000 dinara za fizičko lice;
  3. komunalni inspektor odnosno komunalni milicionar izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje radnog vremena za koje je propisana novčana kazna 120.000 dinara za pravno lice, a za  preduzetnika 60.000 dinara;
  4. komunalni inspektor podnesi prijavu nadležnom organu za učinjeno krivično delo-nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, a za koje krivično delo je propisana novčana kazna ili zatvor  do tri godine.

Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora  još jednom najsnažnije apeluju na građane da pokažu solidarnost sa zdravstvenim radnicima tako  što će Novu godinu obeležiti u svom domu, sa svojim ukućanima. Neophodno je da se ponašamo odgovorno prema sebi i drugima, poštujemo  donete mere  i vodimo računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

Ostanite zdravi i bezbedni – kod svoje kuće!

ПретходниDolazak Deda Mraza na vatrogasnom kamionu prava atrakcija za stanovnike Stapara
СледећиJokić briljira, ali ne može sam – šta škripi u Denveru?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.