Neodgovarajući prilaz graničnom prelazu Rastina-Bačsentđerđ

U blizini sela Rastina novi granični prelaz sa Mađarskom otvoren je pre godinu dana. Međutim do tog prelaza stiže se putem, koji ni po širini, ni po svom stanju ne odgovara rangu državnog puta. Uprkos tome neizvesno je kada će taj put biti proširen i obnovljen iako se na njemu jedva mimoilaze dva vozila.

Novi granični prelaz sa Mađarskom Rastina-Bačsentđerđ otvoren je pre godinu dana, ali put kojim se do njega stiže ni malo ne liči na saobraćajnicu koja vodi do državne granice i dalje ka Evropskoj uniji.

„Katastrofa. Zašto? Zbog rupa i gabarita. Verujte mi pitanje je kada će neko da se kvrcne. Bezmalo da se ogledalima dotičemo kada prolazimo jedni pored drugih. Možete pomisliti kako je sada sa poljoprivrednim mašinama, a zbog graničnog prelaza frekvencija saobraćaja je pojačana, a put je ostao loš i mislim da ga hitno treba proširiti“, kazao je Stevan Đerić.

„Taj put puno znači za nas koji smo ceo radni vek proveli ovde u Rastini i uvek smo imali problem sa tim uskim putem. Mimoilaženje je problem, retrovizori često stradaju. Ljudima je stvano problem taj put i mi ćemo najviše dobiti jer će zbog graničnog prelaza proširivati put“, rekao je Bogdan Vlatković.

„Dobili smo prelaz, dobili smo dva kilometra puta, ali takav put treba da bude do Gakova, ali i do Sombora. Nije to put Rastina-Gakovo, niti je somborski put, to je državni put“, izjavio je Jovan Vukobratović.

Kada je otvoren novi granični prelaz, pre godinu dana, najavljena je i rekonstrukcija i proširenje puta od Gakova do Rastine. To je dužina je od 4,6 kilometara, a nova širina puta treba da bude 6,5 metara. Godinu dana kasnije slika je nepromenjena. Novog puta nema.

U Javnom preduzeću Putevi Srbije kažu da će u pojačano održavanje ove deonice uložiti 177 miliona dinara, a grad Sombor 5,4 miliona. Ukoliko u ovoj godini budu obezbeđena sredstva radovi će biti nastavljeni.

rtv.rs

ПретходниSUZBIJANJE KRPELJA NA ZELENIM POVRŠINAMA
СледећиKako do kvalitetnog biljnog materijala voća i povrća?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.