Neophodna bebi oprema u prvim danima

hranilica-za-bebu

Priprema za bebin dolazak na svet je istovremeno jedna od najlepših, ali i najstresnijih aktivnosti. Ovo se posebno odnosi na one koji prvi put postaju roditelji, pa nisu sigurni šta će to sve biti neophodno njihovoj bebi u prvim godinama života što vrlo često izaziva nervozu i strah jer se boje da će nešto propustiti.

Pod opremom za bebe podrazumevaju se brojne stvari, za koje ste do sada vrlo verovatno već čuli, videli, ili koje vam je neko preporučio, ali ne treba ni žuriti sa kupovinom apsolutno svih stvari za bebu jer ne znači da će vaša beba koristiti baš svu opremu.

Kako bi sačuvali novac, najbolje bi bilo da za početak kupite najosnovnije stvari koje svaka beba treba da ima, a vremenom vi možete dopunjavati opremu kako se budete upoznavali sa bebom i kada budete primetili da joj nešto fali, treba i slično.

Koje su to stvari koje svaka beba treba da ima saznajte u tekstu jer ćemo upravo navesti listu neophodnih stvari koja će dobro doći kako vašoj bebi, tako i vama.

#1 Hranilica za bebu – učenje osnovnih pravila ponašanja za stolom od malena

Hranilica za bebu se svakako nalazi na listi neophodnih stvari,  koja će vam služiti dugi niz godina, odnosno sve dok ih vaši mališani ne prerastu. 

Stolica u kojoj deca jedu dizajnirana je tako da vaši mališani potpuno pravilno, i bezbedno sede u stolici dok se hrane, a ona će vam pomoći da vremenom vaše bebe nauče osnovna pravila ponašanja za stolom.

Dok su bebe još uvek male, one se često hrane u polu ležećem položaju, bilo da majke doje ili njihove bebe konzumiraju adaptirano mleko, i to iz jednog prostog razloga – jer bebina kičma i dalje nije u potpunosti pravilno razvijena, te se bebe ni ne stavljaju u sedeći položaj uopšte, do određenog perioda.

Već kada vaši mališani malo odrastu, primetićete da postaju jači, čvršći, stabilniji, a istovremeno primetićete da se sve više nameštaju u sedeći položaj. U tom nekom periodu, otprilike oko šestog meseca, bebama počinje da se uvodi čvrsta hrana i to je znak da je došlo vreme da vaša beba može potpuno samostalno da sedi.

Na našem tržištu postoji veliki broj modela hranilica za bebu, ali ono na šta bi najviše trebalo da obratite pažnju je sigurnost stolice – testirajte hranilicu na licu mesta, proverite da li se stolica klati i naravno pogledajte da li stolica sadrži kajiševe koji će dodatno osigurati vaše mališane prilikom hranjenja..

#2 Kolica za bebu – najvažnija stavka na spisku

Prilikom odgajanja dece pred vama će se pojaviti brojni izazovi roditeljstva, a jedan od njih je manjak vremena da sa vašom decom provedete kvalitetno vreme. 

Ne moraju roditelji uvek kao prioritet stavljati posao, pa tek oda dete, već hajde da deca budu nekada na prvom mestu, a da posao ostavimo po strani. 

Ukoliko nemate vremena tokom radnih dana, bar vikendom sa vašim mališanima možete otići u park, u šetnju i verujte da ćete svi biti srećniji. 

U tom smislu, kolica za bebe spadaju u opremu koja će vam definitivno biti potrebna od provg dana. 

Jedna od glavnih uloga kolica za bebu je to što ćete sa vašim mališanima moći da idete svuda, i što je najvažnije nećete morati da ih nosite u rukama. Bebi će sigurno biti toplije i ušuškanije u kolicima, a vi nećete morati da se mučite da nosite mališane tokom čitave šetnje.

Kolica za bebu iako su neophodna stvar, nisu ni malo jeftina stoga je važno pametno birati!

Postoji nekoliko modela kolica – klasična, 2u1 i 3u1 kolica. Dakle, možete kupiti samo kolica bez ikakvih dodataka, kolica koja u sebi sadrže autosedište ili torbu za novorođenče, ili kolica za decu koja sadrže i autosedište i torbu.

Naravno što su kolica opremljenija, ona su i skuplja te vam savetujemo da pre kupovine pogledate nekoliko modela i da se tek onda odlučite. Kupovina kolica je isplativa investicija samo ukoliko ne napravite grešku prilikom kupovine pa dovedete sebe u situaciju da za par meseci morate da kupite nova kolica jer su vam stara propala.

#3 Autosedište – bezbednost deteta na prvom mestu

Bez autosedišta ni ne pomišljajte da vozite vaše mališane u automobilu jer je to van svih granica bezbednosti!

Prema našem zakonu, deca od rođenja pa sve do pete godine moraju se voziti u autosedištima koja su tačno namenjena njihovom uzrastu i ta pravila moraju se strogo poštovati! U tom smislu, postoje četiri katerorije autosedišta koja se razlikuju po kilaži vaših mališana. Sva autosedišta vrlo lako se montiraju na sedište, i to na način da budu okrenuti u suprotnom pravcu od kretanja automobila. Dakle, autosedište se postavlja isključivo na zadnjem mestu u automobilu, a izuzetno i na suvozačevom mestu ukoliko je air bag opcija isključena.

Kada vaši mališani prerastu sva sedišta, za njih su napravljeni takozvani podizači ili buster sedišta, koja će im dati potoporu i potrebnu visinu kako bi ih osigurali pojasem od vašeg automobila. Ovakav tip sedišta namenjen je deci preko 15kg, a lakšoj od 36.

Oni koji su već roditelji, znaju da kada dođe vreme kupovine opreme za bebe da takvom spisku nema kraja. Gore navedene stavke spadaju u samo najužu i najosnovniju opremu koja će vam biti dovoljna za početak, a vremenom ćete dodavati nove stvari ukoliko primetite da vam nešto nedostaje.

ПретходниZA UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U SOMBORU, KLJAJIĆEVU I RASTINI 6 MILIONA DINARA
СледећиDenver eliminisan, Jokić odličan na oproštaju od sezone

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.