Nevreme krenulo od Bačke

Grad veličine ping pong loptice zasuo Bački Monoštor, vetar čupao drveće!

Oko 16 sati okolinu Sombora i sam Grad Sombor, zahvatilo je veliko nevreme. Grad je najviše štete pričinio u Bačkom Monoštoru, a tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Najveću štetu na teritoriji Sombora pretrpeo je Bački Monoštor. Ovde u mestu led je padao u dva navrata, a bio je i veličine ping pong loptice.


Olujni vetar čupao je drveće, a na nekoliko mesta pokidani su i električni vodovi, a stradao je i crep na kućama. U polju su najveću štetu pretrpeli soja i kukuruz. Led sa jakim vetrom brisao je sve pred sobom. Meštani ne pamte ovakvo nevreme.

Dalibor Forgić, stanovnik Bačkog Monoštora, kaže: „Ja se ne sećam da je tako nešto bilo. Led je bio veličine i do golf loptice, i teniske loptice.

Ima nekoliko što sam našao i poslao u medije. Katastrofa, palo je oko šezdeset litara. Posle toga došla su javna preduzeća da rade svoj posao, da saniraju. Došao je drugi nalet koji ih je odmah poterao u po posla, pa su se sad vratili da rade rešavaju nastale probleme“.

A problema ima zaista puno, međutim, kolika je stvarna šteta na poljoprivrednim usevima znaće se tek sutra kada ekipe budu mogle u njive i kada se voda malo povuče. Soja, kukuruz i industrijska paprika za sada izgledaju najlošije. I u Somboru je bilo leda, ali je pala i velika količina kiše, pa su gradske saobraćajnice više od pola sata bile poplavljene.

Zbog obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

„Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja“, navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

U Srbiji je i dalje na snazi narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom.

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

ПретходниPočetkom avgusta „Hajka na smeće“ na Fruškoj gori
СледећиPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-POLICIJSKOG NADZORA PO NASELJENIM MESTIMA ZA MESEC AVGUST

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.