Nevreme krenulo od Bačke

Grad veličine ping pong loptice zasuo Bački Monoštor, vetar čupao drveće!

Oko 16 sati okolinu Sombora i sam Grad Sombor, zahvatilo je veliko nevreme. Grad je najviše štete pričinio u Bačkom Monoštoru, a tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Najveću štetu na teritoriji Sombora pretrpeo je Bački Monoštor. Ovde u mestu led je padao u dva navrata, a bio je i veličine ping pong loptice.

Olujni vetar čupao je drveće, a na nekoliko mesta pokidani su i električni vodovi, a stradao je i crep na kućama. U polju su najveću štetu pretrpeli soja i kukuruz. Led sa jakim vetrom brisao je sve pred sobom. Meštani ne pamte ovakvo nevreme.

Dalibor Forgić, stanovnik Bačkog Monoštora, kaže: „Ja se ne sećam da je tako nešto bilo. Led je bio veličine i do golf loptice, i teniske loptice.

Ima nekoliko što sam našao i poslao u medije. Katastrofa, palo je oko šezdeset litara. Posle toga došla su javna preduzeća da rade svoj posao, da saniraju. Došao je drugi nalet koji ih je odmah poterao u po posla, pa su se sad vratili da rade rešavaju nastale probleme“.

A problema ima zaista puno, međutim, kolika je stvarna šteta na poljoprivrednim usevima znaće se tek sutra kada ekipe budu mogle u njive i kada se voda malo povuče. Soja, kukuruz i industrijska paprika za sada izgledaju najlošije. I u Somboru je bilo leda, ali je pala i velika količina kiše, pa su gradske saobraćajnice više od pola sata bile poplavljene.

Zbog obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

„Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja“, navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

U Srbiji je i dalje na snazi narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom.

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.