Nevreme krenulo od Bačke

Град величине пинг понг лоптице засуо Бачки Моноштор, ветар чупао дрвеће!

Око 16 сати околину Сомбора и сам Град Сомбор, захватило је велико невреме. Град је највише штете причинио у Бачком Моноштору, а тукао и у Српском Милетићу код Оџака.

Највећу штету на територији Сомбора претрпео је Бачки Моноштор. Овде у месту лед је падао у два наврата, а био је и величине пинг понг лоптице.

Олујни ветар чупао је дрвеће, а на неколико места покидани су и електрични водови, а страдао је и цреп на кућама. У пољу су највећу штету претрпели соја и кукуруз. Лед са јаким ветром брисао је све пред собом. Мештани не памте овакво невреме.

Далибор Форгић, становник Бачког Моноштора, каже: „Ја се не сећам да је тако нешто било. Лед је био величине и до голф лоптице, и тениске лоптице.

Има неколико што сам нашао и послао у медије. Катастрофа, пало је око шездесет литара. После тога дошла су јавна предузећа да раде свој посао, да санирају. Дошао је други налет који их је одмах потерао у по посла, па су се сад вратили да раде решавају настале проблеме“.

А проблема има заиста пуно, међутим, колика је стварна штета на пољопривредним усевима знаће се тек сутра када екипе буду могле у њиве и када се вода мало повуче. Соја, кукуруз и индустријска паприка за сада изгледају најлошије. И у Сомбору је било леда, али је пала и велика количина кише, па су градске саобраћајнице више од пола сата биле поплављене.

Због обилних падавина које су најављене за данас и сутра, стигло је и хидролошко упозорење које се односи на изливање река.

„На бујичним водотоцима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Колубаре и Јадра, као и на сливовима Лима, Ибра и Топлице током 5. и 6. августа могућа су локална изливања“, наводи се у упозорењу РХМЗ-а које је на снази до сутра у подне.

У Србији је и даље на снази наранџасти метеоаларм који доноси пљускове праћене грмљавином.

Извор: РТВ (Предраг Ћурчија)

ПретходниPočetkom avgusta „Hajka na smeće“ na Fruškoj gori
СледећиPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-POLICIJSKOG NADZORA PO NASELJENIM MESTIMA ZA MESEC AVGUST

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.