Nole pozvao građane da se priključe sjajnoj akciji


Srpski teniser Novak Đoković pozvao je sve građane da se priključe novoj nacionalnoj humanitarnoj kampanji “Da i za mene bude mesta – Izgradimo vrtiće zajedno”.

Fondacija Novak Đoković i EXIT festival pokrenuli su novu nacionalnu humanitarnu kampanju za čiju namenu je otvoren poseban humanitarni broj 2205 za sve korisnike mobilnih operatera, koji simbolično predstavlja rođendan Novaka Đokovića, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Novak Đoković je u Londonu gde učestvuje na Vimblodnu. Međutim, povodom početka kampanje uputio je video-poruku, a poželeo je svima dobrodošlicu na EXIT 2019. godine.

“…. zamolio bih vas da podržite kampanju kako bismo izgradili što više vrtića u Srbiji, da bi svako dete imalo mesta i da bi svako dete imalo pristup predškolskom obrazovanju. Pošaljite poruku na 2205 ili donirajte preko paypal.me/novakfdn. Hvala svima na pažnji i na podršci i uživajte u ovogodišnjem festivalu”, poručio je Đoković.

Cilj je da se tokom četiri dana trajanja EXIT festivala prikupi 18,4 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića “Lasta” u naselju Čenej kod Novog Sada, koji trenutno pohađa 88 dece.

Direktorka Fondacije Jelena Đoković rekla je da više od 50 odsto dece u Srbiji koja su predškolskog uzrasta, nemaju pristup vrtićima, jer ne postoji dovoljno mesta za sve.

“Mi idemo i po najmanjim mestima, i Čenej smo Novak i ja posetili pre dve nedelje sa našom decom. Bili smo u jednom salašu i upoznati smo sa našom zemljom, sa onim najmanjim zajednicama kojima je pomoć neophodna”, rekla je Jelena Đoković.

EXIT ove godine traje od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Akciji se priključila i Radio televizija Srbije.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.