NOVA DIGITALNA UČIONICA ZA BUDUĆE GENERACIJE SOMBORSKE GIMNAZIJE


U četvrtak 12. septembra u Gimnaziji „Veljko Petrović“ održana je somborska promocija Nacionalnog dana davanja i ovogodišnje kampanje pod nazivom „Škola dobrih ljudi“.

Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor prepoznata je od strane Srpskog filantropskog foruma, kao jedan od tri partnera „Nacionalnog dana davanja“, u funkciji sve većeg interesovanja za IT smer u Gimnaziji, a koja želi da pripremi svu zainteresovanu decu iz završnih razreda osnovnih škola za nova odeljenja koja se otvaraju i inovativne modele učenja.

Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma, istakla je kako njihova organizacija prvenstveno ima na umu dobrobit društva u kome živimo.

“Osnovna ideja našeg foruma jeste oživljavanje filantropske tradicije koju naše društvo ima. I sami znate da smo poznati po zadužbinarima. Na svakom koraku imate neku zgradu koju je neki viđeni građanin Srbije ostavio svom narodu u zaveštanje” rekla je Jovančević.

Prema rečima predstavnice Srpskog filantropskog foruma, somborska Gimnazija ,,Veljko Petrović’’ odabrana je zato što ima mladu fondacijui i zato što je prepoznata želja Somboraca da učine što više kada je sfera obrazovanja u pitanju.

Prošle i ove godine, uvođenjem informatičkog odeljenja u somborsku gimnaziju ,,Veljko Petrović’’, upisano je po 20 učenika na IT smer, a želja im je da iduće godine taj broj bude poduplan. Za ispunjenje ove želje potrebni su najbolji mogući uslovi, a novi IT kabinet, u kom će biti interaktivna table, novi računari I IT oprema, krajnji su cilj. Kako saznajemo, zahvaljujući kampanji koja je u toku, više od polovine sredstava je prikupljeno.

“Grad Sombor podržava ovu akciju, a kao predstavnik Gradske uprave apelovao bih na sve privrednike, na sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju, jer ako se uključimo dovoljno, ova akcija može da ima širok odjek, a tiče se naše lokalne zajednice i naše dece. Stoga, još jednom apelujem na sve dobre ljude da se maksimalno uključe i pomognu da ovaj projekat uspe” poručio je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora.

Nacionalni dan davanja po drugi put se obeležava u Srbiji, a nakon što su prošle godine prikupljena sredstva za Istraživačku stanicu Petnica, već ove godine odabran je Sombor i njegova gimnazija ,,Veljko Petrović’’, inače ustanova duge tradicije, koja će uskoro obeležiti svoj 150. rođendan.

26 dana je ostalo do kraja kampanje, a do cilja je potrebno prikupiti oko 600.000,00 dinara. Svoje donacije za novi IT kabinet u gimnaziji ,,Veljko Petrović’’ možete uplatiti i putem sms-a, na broj 4540. Cena poruke iznosi 100 dinara.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.