NOVA DIGITALNA UČIONICA ZA BUDUĆE GENERACIJE SOMBORSKE GIMNAZIJE

U četvrtak 12. septembra u Gimnaziji „Veljko Petrović“ održana je somborska promocija Nacionalnog dana davanja i ovogodišnje kampanje pod nazivom „Škola dobrih ljudi“.

Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor prepoznata je od strane Srpskog filantropskog foruma, kao jedan od tri partnera „Nacionalnog dana davanja“, u funkciji sve većeg interesovanja za IT smer u Gimnaziji, a koja želi da pripremi svu zainteresovanu decu iz završnih razreda osnovnih škola za nova odeljenja koja se otvaraju i inovativne modele učenja.

Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma, istakla je kako njihova organizacija prvenstveno ima na umu dobrobit društva u kome živimo.

“Osnovna ideja našeg foruma jeste oživljavanje filantropske tradicije koju naše društvo ima. I sami znate da smo poznati po zadužbinarima. Na svakom koraku imate neku zgradu koju je neki viđeni građanin Srbije ostavio svom narodu u zaveštanje” rekla je Jovančević.

Prema rečima predstavnice Srpskog filantropskog foruma, somborska Gimnazija ,,Veljko Petrović’’ odabrana je zato što ima mladu fondacijui i zato što je prepoznata želja Somboraca da učine što više kada je sfera obrazovanja u pitanju.

Prošle i ove godine, uvođenjem informatičkog odeljenja u somborsku gimnaziju ,,Veljko Petrović’’, upisano je po 20 učenika na IT smer, a želja im je da iduće godine taj broj bude poduplan. Za ispunjenje ove želje potrebni su najbolji mogući uslovi, a novi IT kabinet, u kom će biti interaktivna table, novi računari I IT oprema, krajnji su cilj. Kako saznajemo, zahvaljujući kampanji koja je u toku, više od polovine sredstava je prikupljeno.

“Grad Sombor podržava ovu akciju, a kao predstavnik Gradske uprave apelovao bih na sve privrednike, na sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju, jer ako se uključimo dovoljno, ova akcija može da ima širok odjek, a tiče se naše lokalne zajednice i naše dece. Stoga, još jednom apelujem na sve dobre ljude da se maksimalno uključe i pomognu da ovaj projekat uspe” poručio je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora.

Nacionalni dan davanja po drugi put se obeležava u Srbiji, a nakon što su prošle godine prikupljena sredstva za Istraživačku stanicu Petnica, već ove godine odabran je Sombor i njegova gimnazija ,,Veljko Petrović’’, inače ustanova duge tradicije, koja će uskoro obeležiti svoj 150. rođendan.

26 dana je ostalo do kraja kampanje, a do cilja je potrebno prikupiti oko 600.000,00 dinara. Svoje donacije za novi IT kabinet u gimnaziji ,,Veljko Petrović’’ možete uplatiti i putem sms-a, na broj 4540. Cena poruke iznosi 100 dinara.

ПретходниRASPISAN JE KONKURS ZA DODELU 35 GRADSKIH STIPENDIJA
СледећиTRI NOVA VOZILA ZA SERVIS ZA PODRŠKU RODITELJSTVA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.