Nova knjiga u izdanju Gradske biblioteke

Vedran Ferizovic pesme

U izdanju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki iz štampe je izašla zbirka pesama 36 OBRNUTIH ZAVEŠTANJA autora  Vedrana Ferizovića.

Vedran Ferizović je ne samo moderan pesnik u značenju kojima ova reč fingira ukupan prostor i vreme delanja njegove poezije, već je i moderan, odnosno savremen zbog samog intelektualnog stava koji zauzima spram tog istog prostora i vremena, stava koji je vešto integrisan u sijaset dobrih i opažajnih slika kao refleksijama onoga o čemu peva i zašto peva.

Zaveštanje pre zaveštanja, Duško Novaković


VEDRAN FERIZOVIĆ rođen je 1984. godine u Sarajevu.

Akademiju umetnosti, smer gitara, završio je u Novom Sadu.

Osvajao je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima i festivalima. Održao je nekolicinu zapaženih koncerata.

Poezijom se bavi još od osnovne škole. Govori svoje pesme na školskim priredbama i učestvuje kao gost na književnim večerima već stasalih pesnika.

Na konkursu poezije Šumadijske metafore (2008) osvaja nagradu publike, koja mu omogućava objavljivanje dvanaest pesama u Zborniku Šumadijske metafore i časopisu Krovovi. Objavljivao je na poetskim portalim i u zborniku Poezija naroda.

Vedran Ferizović se već više od decenije bavi i rečima u službi muzike ili muzike u službi reči. Kao osnivač, sa muzičkim sastavima JAL i Vedran Ferizović trio snimio je preko sto pesama, od kojih je veći deo objavljen na fizičkim i digitalnim izdanjima. Vedran potpisuje sve tekstove u ova dva sastava. Pisao je i izvodio muziku za predstave. Učestvovao kao član žirija na kantautorskim festivalima. Radio je aranžmane za gudački orkestar i gudački kvartet.

Pokretač je muzičko-plesnog projekta Dekameron nova renesansa. Radi kao profesor gitare u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

U istom gradu stanuje, neumorno učestvuje i podržava Čitalište Poetarium. Ova prva zbirka pesama Vedrana Ferizovića i jeste posvećena Poetariumu i njegovom organizatoru, Nikoli Oravecu.

ПретходниPočetak rada otvorenog gradskog bazena!
СледећиTurneja Slobodne zone u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.