NOVA LED RASVETA U SOMBORU

rasveta1

U toku su radovi na kompletnoj zameni starih sijalica javne rasvete, sa novim led osvetljenjem u gradu Somboru, svim prigradskim naseljima i naseljenim mestima.

Zamena javne rasvete realizuje se zahvaljujući projektu javno – privatnog partnerstva za zamenu javnog osvetljenja u Gradu Somboru, u okviru kog će se oko 9.500 starih sijalica biti zamenjeno sa led rasvetom.

Prema rečima gradskog većnika za komunalnu delatnnost i investicije Miroslava Kovačića, zahvaljujući novoj led rasveti, Grad Sombor će uštedeti oko 70% sredstava koja su se do sada izdvajala za utrošak električne energije i održavanje javne rasvete.

„Privatni partner na ovom projektu je Esco Elios iz Novog Sada.

Radovi se trenutno izvode u MZ Gornja Varoš, u ulici 8. marta.

Do sada su zamenili negde oko 1900 svetiljki. Rok za završetak ovog posla je negde u januaru mesecu, ali kako su rekli, oni planiraju do kraja ove godine da zamene sve postojeće sijalice sa led rasvetom.

Kad se ovaj projekat završi ušteda u osvetljenju, odnosno kroz račun će biti negde oko 70%.

Vrednost ovih radova je 6 miliona eura“, rekao je Kovačić.

ПретходниAKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 3. NOVEMBRA
СледећиKrizni štab odlučio – jesenji raspust od 8. do 12. novembra; Kovid propusnice od 20 sati

1 КОМЕНТАР

  1. Svuda u svetu ukidaju ta svetla ,mi postavljamo . Bolje da ste postavili table na uglovima ulica sa nazivima ulica da znamo gde smo. Svakih 30 koraka je bandera i na svakom cosku svake ulice imaju bandere . Jeel moguce da se par limenih strelica sa nazivom ulice ne mogu postaviti ,nego ko magarci lutamo i skiljimo na kojoj kuci pise naziv ulice . Biciklisticku stazu pravite tako sto opalite traku nacrtanu po sred pesacke staze koja je to bog ti zna od kad . Konkretno Staparski put gde putnika i djaka i starijih ljudi ima cijes da se ne povredi koje privatno parking mesto od ugostiteljskog objekta . Samo kleoate lovu a grad sredjujete ko gorstak kokosinjac od sta se nadje i sta ostane . Bruka jedna obicna.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.