NOVA MAPA SRBIJE: Još jedna besplatna GPS aplikacija dodala našu zemlju za navigaciju bez interneta

Petal-Maps-Mape-Srbije-bez-interneta

Kompanija Huawei omogućila je besplatno preuzimanje i besplatnu navigaciju bez interneta i u Srbiji, dodavanjem nove mape Srbije na listu podržanih zemalja za offline rad.

Mapa Srbije ima 244 MB i moguće ju je preuzeti na sve telefone koji podržavaju Petal Maps servis, koji je pandan Google Maps aplikaciji.

Ovo nije zamena, ovo je GPS i maping servis Huawei kompanije razvijen u saradnji sa partnerima širom sveta i funkcioniše u potpunosti i kod nas.

Servisi u Srbiji koji su aktivni su 3D građevine, saobraćaj uživo gotovo u celoj zemlji i na svim primarnim putevima, Covid mapa, i drugi.

Da biste preuzeli mape Srbije u Petal Maps aplikaciji pratite putanju: Ja >Mape van mreže >Resursi mape van mreže >Nepreuzeti regioni >Srbija >Preuzmi. Takođe, u meniju Resursi mape van mreže preuzmite i deo koji je u Osnovni Podaci, a zove se Osnovni globalni podaci. U početnom meniju Mape van mreže odaberite da li želite da vam telefon primarno učitava tj. nudi navigaciju mapama van mreže i da li želite da se mape samostalno ažuriraju kad je omogućena Wi-Fi mreža koja nema metered oznaku.

Nažalost, kao što je slučaj sa Google Maps i HERE WeGo mapama, navigacija za pešake, bicikliste ili gradskim prevozom ne radi prilikom navigacije bez interneta.

Mnogo novosti za Srbiju u Petal Maps

U Srbiji je omogućena i AR navigacija tj. opcija Petal Mapa koja vam strelicama ispisanim po ulici pokazuju kuda treba da se krećete. Pokrenete (AR) navigaciju i dozvolite pristup kameri, kako biste učitali kadar oko sebe na ekranu. Tad se pojavljuju virtuelne strelice plave boje, koje vam pokazuju kuda treba da se krećete i ne postoji šansa da se izgubite.

U uglu mape videćete i potrošene kalorije tokom šetnje ili vožnje biciklom, čiju navigaciju preuzete mape, takođe podržavaju, a mapa će vas upozoriti i na vremenske prilike za predstojeći put ili šetnju tj. vožnju bajsom.

Još jedna nova i korisna opcija je tranzit tj. gradski prevoz koji za sada možemo da potvrdimo za Beograd i Novi Sad, a vi nam u komentarima svakako javite da li je Petal Maps i u vašem gradu ili mestu aktivirano GPS navigaciju sa uključenim gradskim prevozom.

Još samo da dobijemo srpski glas navigacije u Petal Maps aplikaciji i to je to – imaćemo sve servise u ovoj navigaciji, koja će vrlo brzo postati omiljena svim Huawei korisnicima, sigurni smo!

ПретходниZAŠTO JE SRBIJA POSLEDNJA PROZVANA ZA ULAZAK U FINALE?!
СледећиMUP: DILER IZ SOMBORA UHAPŠEN U BEOGRADU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.