NOVA MERA VLADE REPUBLIKE SRBIJE

maska_covid19

NOVA MERA VLADE REPUBLIKE SRBIJE U BORBI PROTIV ZARAZNE BOLESTI COVID-19 NA SNAZI OD 07.05.2021. GODINE

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, ministar zdravlja doneo je novu Naredbu o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19.

            Navedenom Naredbom definisana je mera kojom je ugostiteljskim objektima od sutra 07.maja 2021. godine dozvoljen rad i u zatvorenom delu objekta.


           Ovom Naredbom definisano je dapočev od 7. maja 2021. godine godine u radnom vremenu svakog dana od 06.00 do 22.00 časa mogu raditi ugostiteljski objekti uz poštovanje epidemioloških mera:

          U zatvorenom delu ugostiteljskog objekta mora se obezbediti da:

 • korisnici  nose zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
 • zaposleni nose zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
 • ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova,
 • ukupna popunjenost objekta ne može viti veća od 50% maksimalne popunjenosti, i
 • na ulazu mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj lica koja mogu biti prisutna (pod korisnim površinom podrazumeva se uslužni deo, odnosno izuzimaju se pomoćne prostorije, toaleti, magacini i sl.) i obaveza posetioca da nose zaštitne maske.

  U otvorenom delu ugostiteljskog objekta mora se obezbediti da:

 • korisnici usluga nose zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
  • zaposleni nose zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
  • između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra, tako što se taj razmak računa između osoba koje sede za različitim stolovima,
  • za stolom ne može sedeti više od pet osoba,
  • ukoliko ne postoje stolovi i stolice za sedenje na otvorenom delu, rastojanje između svih prisutnih lica na otvorenom delu mora biti takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice,
  • otvoreni deo objekta mora biti fizički odeljen od javne površine u smislu da se mora postaviti fizička prepreka (barijera) između tog dela i javne površine tako da između korisnika usluga i lica na javnoj površini bude razmak od minimum 3 metra,
  • ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova.

Naredbu o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 možete pogledati na linku.

ПретходниNOVE TABLICE SA NAZIVIMA ULICA USKORO U SOMBORU
Следећи„Usamljeni zapad“ premijerno 15. maja u NP Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.