Нова одобрења за посао полиције

saobracajna-policija-830x0-830x0

Полиција од Нове године има одобрење да контролише возаче на присуство психоактивних супстанци!

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја указао је да припадници Управе саобраћајне полиције од Нове године имају одобрење да контролишу возаче на присуство психоактивних супстанци.

“Контрола возача под дејством наркотика и осталих психоактивних супстанци је раније била кампањска активност, а због сложености и апаратуре којом се обавља тестирање то није било правило, међутим, од Нове године то постаје стална активност, тако да сви они који имају лошу навику да седају за волан под дејством наркотика и осталих психоактивних супстанци имаће разлога да буду забринути”, рекао је Окановић за РТС.

Он је напоменуо да се у случају теже саобраћајне незгоде по правилу радило токсиколошко тестирање како би се утврдило присуство психоактивних супстанци, а сада ће то, како је нагласио, постати редовна ситуација и у контроли саобраћаја.

“Припадницима саобраћајне полиције помажу и припадници криминалистичке полиције, који врше процену на лицу места да ли лице показује сумњу да је под дејством наркотика, а онда се тек приступа тестирању.

Дакле, због сложености тестирања неће бити тестирање као кад је у питању алкохол – да се сви возачи тестирају редом већ само она лица чије понашање указује на сумњу да су под дејством психоактивних супстанци”, објаснио је Окановић.

Истакао је да је током протеклог викенда 16 возача искључено из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а осам због насилничке вожње.

Извор: Танјуг


Претходни“Ћелава певачица” поново пред сомборском публиком
СледећиHBO planira da snimi još prikvela „Igre prestola“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.