NOVE MERE U BORBI PROTIV COVID-19

Танјуг (Слободан Миљевић)

NOVE MERE VLADE REPUBLIKE SRBIJE U BORBI PROTIV ZARAZNE BOLESTI COVID-19 ZA PREDSTOJEĆI VIKEND (27.02 -28.02.2021. godine)

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici nove – oštrije mere Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, prema kojima će svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) raditi od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava hrane i pića tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima.

Ograničenje radnog vremena za predstojeći vikend odnosi se i na: tržne centre, prodavnice neprehrambenih delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centre, balone za fudbal i druge sportove. Navedeni objekti radiće od 06 do 14 časova. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti na koja se ova ograničenja ne odnose i koji zadržavaju svoje radno vreme za dane vikenda su: trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske amulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

Štab za vanredne situacije grada Sombora podseća da je na teritiriji celog grada i dalje na snazi vanredna situacija, stoga se apeluje na  građane da se ponašaju odgovorno, poštuju mere i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

Epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, zabrane okupljanja, dezinfekcija svih površina kao i često provetravanje prostorija, ostaju na snazi.

U cilju što efikasnije borbe protiv zarazne bolesti COVID-19, građani Sombora pozivaju se da se prijave za vakcinaciju putem portala elektronske uprave, a ukoliko im je potrebna pomoć u prijavi na portal eUprave, mogu se obratiti Kol centru za masovnu imunizaciju grada Sombora na telefon 064/0698247 u peridou od 08 do 15 časova svakog radnog dana.

ПретходниPARK ZA NEKE NOVE KLINCE – SOMBOR
Следећи28. FEBRUAR- NACIONALNI DAN KNJIGE I DAN BIBLIOTEKE SRBIJE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.