НОВЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ COVID-19

Танјуг (Слободан Миљевић)

НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID-19 ЗА ПРЕДСТОЈЕЋИ ВИКЕНД (27.02 -28.02.2021. године)

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници нове – оштрије мере Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, према којима ће сви угоститељски објекти на територији Републике Србије сутра и прекосутра (за викенд) радити од 6 до 14 часова, независно од тога да ли имају или немају башту. Након тога, дозвољена је само достава хране и пића тако да након 14 часова није могуће вршити ни “шалтерску услугу” у кафићима и ресторанима.

Ограничење радног времена за предстојећи викенд односи се и на: тржне центре, продавнице непрехрамбених делатности, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, фитнес центре, балоне за фудбал и друге спортове. Наведени објекти радиће од 06 до 14 часова. Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и након 14 часова.

Објекти на која се ова ограничења не односе и који задржавају своје радно време за дане викенда су: трговински објекти, апотеке, бензинске пумпе, ординације, стоматолошке ординације, лабораторије, позоришта, ветеринарске амуланте.

Козметички и фризерски салони, салони за негу лепоте, и објекти из делатности пружања занатских услуга могу за дане викенда радити од 6 до 20 часова.

Штаб за ванредне ситуације града Сомборa подсећа да је на теритирији целог града и даље на снази ванредна ситуација, стога се апелује на  грађане да се понашају одговорно, поштују мере и да штите своје здравље и здравље своје породице.

Епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, забране окупљања, дезинфекција свих површина као и често проветравање просторија, остају на снази.

У циљу што ефикасније борбе против заразне болести COVID-19, грађани Сомбора позивају се да се пријаве за вакцинацију путем портала електронске управе, а уколико им је потребна помоћ у пријави на портал еУправе, могу се обратити Кол центру за масовну имунизацију града Сомбора на телефон 064/0698247 у перидоу од 08 до 15 часова сваког радног дана.


ПретходниPARK ZA NEKE NOVE KLINCE – SOMBOR
Следећи28. ФЕБРУАР- НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ И ДАН БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.