Novi, automatizovani putni prelaz

pruga_zeleznica_voz_srbija_sombor

Na pruzi Novi Sad – Bogojevo, u Odžacima, pušten je u rad novi, automatizovani putni prelaz, kako bi se podigao nivo bezbednosti na tom mestu, saopštilo je danas preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“.

Reč je o putnom prelazu koji se nalazi između mesta Odžaci i Lalić, koji je ranije bio obezbeđen znakovima vertikalne drumske signalizacije, a automatizovan prelaz pušten je u rad u četvrtak.

Radovi na izgradnji trajali su oko mesec i po dana, a putni prelaz u Odžacima sada je obezbeđen automatskim polubranicima i savremenim signalno-sigurnosnim uređajima, i postavljeni su video nadzor i reflektorsko obezbeđenje.

„Infrastruktura železnice Srbije“ postavila je vibro trake za usporavanje drumskog saobraćaja pre putnog prelaza, kao i novi tip vertikalne drumske signalizacije, koji vidljivo upozoravaju na približavanje putnom prelazu.

Time je, kažu u preduzeću, ispunjeno obećanje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa sastanka s načelnikom i predsednicima opština Zapadnobačkog okruga.

Putni prelaz u Odžacima je 22. novi putni prelaz koji je „Infrastruktura železnice Srbije“ izgradila i automatizovala tokom prošle i ove godine.

Time se nastavlja unapređivanje bezbednost saobraćaja na putnim prelazima, što je, kaže se u saopštenju, jedan od prioritetnih zadataka i ciljeva železničke kompanije.

Izvor: Tanjug

ПретходниPRIJATELJSKA SARADNJA
СледећиPrevencija šećerne bolesti u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.