NOVI KRUŽNI TOK OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ

Фото: sombor.rs

NOVI KRUŽNI TOK OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ! BICIKLISTIČKE STAZE NA PROLEĆE!

Kružni tok na ukrštanju ulica Filipa Kljajića, Josipa Pančića i Svetog Save je (4.01.2019.) pušten u funkciju i saobraćaj se na ovoj kružnoj raskrsnici odvija po redovnom režimu.

Otvaranju raskrsnice za saobraćaj, prisustvovali su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Skupštine grada Sombora primarijus dr Zoran Parčetić sa saradnicima.


Gradonačelnica je ovom prilikom istakla da se rekonstrukciji pristupilo, jer je procenjeno da je ovo najfrekventnija raskrsnica, te da je izgradnja kružnog toka bila neophodna zbog bezbednosti saobraćaja.

– Ovo je bila i ostala najfrekventnija saobraćajnica i otvaranjem kružnog toka, mislim da smo značajno pospešili, pre svega, saobraćaj u gradu Somboru, smanjili čekanje i obezbedili veću sigurnost vozača, ali i biciklista i pešaka. Ovim smo završili jednu dugačku trasu koju smo prošle godine započeli, rekonstrukcijom i sanacijom ulice 21. oktobra, nastavili u ulici Filipa Kljajića i završili ovim kružnim tokom, rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Prema njenim rečima, sam kružni tok je koštao oko 23 miliona dinara bez PDV-a, a najvećim delom radovi su završeni i omogućeno je otvaranje raskrsnice za saobraćaj. Manji deo radova koji se odnosi na završetak biciklističkih staza biće urađeni na proleće, početkom nove građevinske sezone.

Radovi na izgradnji ovog kružnog toka su počeli 22. oktobra 2018. godine, a rok za okončanje posla je bio 50 dana. Izvođač radova na izgradnji kružnog toka bila je subotička kompanija „Vojput“, a nadzor je vršilo somborsko preduzeće JKP „Prostor“.

Izgradnjom kružnih tokova štedi se vreme, električna energija, smanjuje emisija štetnih gasova, a sredstva koja bi bila utrošena za održavanje semafora mogu da se preusmere u nove infrastrukturne projekte grada.

Izvor: sombor.rs

ПретходниKo i zbog čega truje našu decu?
СледећиAfirmacija žena u sportu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.