NOVIH 35 STUDENATA STIPENDISTA GRADA SOMBORA

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović uručila je  ugovore za 35 najboljih studenata koji su ispunili kriterijume na konkursu za dodelu gradskih stipendija u školskoj 2019/2020. godini.

„Zadovoljstvo mi je što ste danas tu da na neki način obeležimo početak vašeg stipendiranja. Tokom ove godine odlučili smo da se broj stipendista poveća. Umesto dosadašnjih 25 ove godine dodeljujemo 35 stipendija i sasvim sigurno ako bude prostora biće ih i više u narednim godinama.

Naši kriterijumi nisu toliko fleksibilni i sigurna sam da ste vi među najboljima i da ste ovu stipendiju potpuno zaslužili. Nadam se da će te je koristiti onako kako to vama treba, pre svega u svrhu svog daljeg obrazovanja kao nešto što je za svakog pojedinca najvažnije“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Na konkurs o dodeli stipendija u školskoj 2019/2020. godini, konkurisalo je 96 studenata, nakon čega je izvršeno bodovanje po osnovu deficitarnosti struke i po osnovu ostvarenog uspeha. Svi studenti kojima je odobrena  stipendija  imaju  prebivalište na  teritoriji grada Sombora,  studiraju na nekom od fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija,  i na režimu su finansiranja iz republičkog budžeta.

Trideset petoro studenata sa najviše bodova postali su stipendisti grada. Stipendija iznosi 11.741,00 dinara i isplaćuje se tokom školske godine.

ПретходниPri kraju radovi na putu koji vodi ka dva granična prelaza
СледећиDanas na trgu – 28.12.2019. SUBOTA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.