Novo izdanje „Art okupacije“

art_okupacija_sombor

Umetnički festival studenata „Art okupacija“ biće održan u subotu 18. septembra.

Studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu (Muzičkog i Likovnog departmana), kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu „okupiraće“ centar grada umetnošću u subotu od 17 do 23 časa.

Festival, koji je u prvih nekoliko izdanja trajao po tri dana na desetak lokacija, prošle godine je izostao, a ove godine će trajati samo jedan dan i to na dve lokacije: na Trgu Svetog Đorđa i u Atrijumu Gradske kuće.

Kako najavljuje organzator, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor, u sklopu umetničkog programa „Art okupacija“ okupiće studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i operske pevače koji će tog dana, „okupirati“ Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenog publici, organizuju se programi za učesnike festivala – edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Autor i inicijator festivala „Art okupacija“ je Mihajlo Nestorović, glumac i upravnik „Pozorišta mladih“ – navedeno je u saopštenju KC.

tam @ SoInfo.org

ПретходниSOMBOR BOGATIJI ZA BICIKLISTIČKU STAZU
СледећиPoručili da od zahteva za izmeštanje migranata neće odustati

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.