OBAVEŠTENJE RODITELJIMA BUDUĆIH ĐAKA PRVAKA

OBAVEŠTENJE RODITELJIMA BUDUĆIH ĐAKA PRVAKA O PRAVU NA IZBOR OSNOVNE ŠKOLE NA TERITORIJI GRADA SOMBORA ZA ŠKOLSKU 2021/2022. GODINU.

Poštovani roditelji dece rođene od 1.3.2014. do 1.3.2015. godine obaveštavamo Vas, da u skladu sa odredbama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, možete da izaberete osnovnu školu na teritoriji Grada Sombora u kojoj želite da Vam dete pohađa osnovno obrazovanje i vaspitanje, bez obzira na određeno upisno područije škola  utvrđeno Odlukom o određivanju područja osnovnih škola na teritoriji grada Sombora. 

Ukoliko želite da iskoristite navedeno pravo i upišete  dete u školu koja Vam ne pripada po mestu prebivališta, molimo da podnesete Zahtev izabranoj školi najkasnije do 1.2.2021. godine.

Škola je dužna da obavesti roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika o odluci po njegovom zahtevu za upis deteta van područja škole do 30. aprila tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis, nakon sagledavanja raspoloživih kapaciteta, a u skladu sa prostornim, kadrovskim i finansijskim mogućnostima škole. 

Obaveštenje o početku i načinu evidentiranja dece za polazak u 1. razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu, u okvirima upisnih područja škola, biće naknadno objavljeno.   

Uvid u upisna područija škola, tj. Odluku o određivanju područja osnovnih škola na teritoriji grada Sombora možete da izvršite ovde.

PrethodniSVE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE OSTAJU NA SNAZI DO DALJEG
SledećiUhapšeno pet taksista zbog krijumčarenja migranata

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.