OBAVEŠTENJE RODITELJIMA BUDUĆIH ĐAKA PRVAKA

ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА О ПРАВУ НА ИЗБОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СОМБОРА ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ.

Поштовани родитељи деце рођене од 1.3.2014. до 1.3.2015. године обавештавамо Вас, да у складу са одредбама Закона о основном образовању и васпитању, можете да изаберете основну школу на територији Града Сомбора у којој желите да Вам дете похађа основно образовање и васпитање, без обзира на одређено уписно подручије школа  утврђено Одлуком о одређивању подручја основних школа на територији града Сомбора. 

Уколико желите да искористите наведено право и упишете  дете у школу која Вам не припада по месту пребивалишта, молимо да поднесете Захтев изабраној школи најкасније до 1.2.2021. године.

Школа је дужна да обавести родитеља, односно другог законског заступника о одлуци по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе до 30. априла текуће календарске године у којој се врши упис, након сагледавања расположивих капацитета, а у складу са просторним, кадровским и финансијским могућностима школе. 

Обавештење о почетку и начину евидентирања деце за полазак у 1. разред основне школе за школску 2021/2022. годину, у оквирима уписних подручја школа, биће накнадно објављено.   

Увид у уписна подручија школа, тј. Одлуку о одређивању подручја основних школа на територији града Сомбора можете да извршите овде.

ПретходниSVE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE OSTAJU NA SNAZI DO DALJEG
СледећиUhapšeno pet taksista zbog krijumčarenja migranata

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.