Obeležen je Svetski dan dečje knjige

Svetski dan dečje knjige, 2. april

Na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke, različitim aktivnostima obeležen je Svetski dan dečje knjige.

Članovi Studia Vincent su u subotu, 30. marta, na stazi koja vodi do ulaza u biblioteku, oslikali, nekada jako popularnu i rado igranu ŠKOLICU!

Cilj ove aktivnosti je da „uvežemo“ dve kulture – kulturu čitanja i fizičku kulturu. U vremenu IT tehnologija, u kojem naši najmlađi malo znaju o igrama uz koje su odrastali njihovi roditelji, bake i deke, i u kojem slobodno vreme provode, uglavnom, uz kompjutere i telefone, želimo da našim najmlađim,
postojećim, i novim članovima, omogućimo da se, pre nego što pozajme neku knjigu, i igraju… da im dolazak u biblioteku učinimo zanimljivijim… i doprinesemo, bar u nekoliko minuta, njihovom zdravijem odrastanju.

Akciju je, osim Studia Vincent, podržala i kompanija „Signal“ d.o.o. iz Sombora.

Na dan kada se proslavlja Svetski dan dečje knjige, u utorak, 2. aprila, organizovan je Dan otvorenih vrata Dečjeg odeljenja. U gostima su nam bili stari i novi članovi, deca iz predškolskih ustanova Bajka i Maslačak, učenici drugog razreda Osnovne škole Ivo Lola Ribar. Oni su u dvorištu biblioteke igrali školicu, a u prostorijama Dečjeg odeljenja smo ih upoznali sa načinom rada biblioteke, čitali smo priče i odgovarali na zagonetke.

Svim starim i novim članovima Dečjeg odeljenja upisnina je bila snižena za 50%.

ПретходниGerontološki centar u Somboru nakon četiri decenije u novom ruhu
СледећиMale olimpijske igre

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.