Objavljene prve investicione lokacije Sombora na GeoSrbiji

Sombor turizam glavna ulica

Na digitalnoj platformi „GeoSrbija“ grad Sombor je uz podršku Republičkog geodetskog zavoda, Razvojne Agencije Vojvodine i Švedske razvojne agencije, počeo izgradnju digitalne baze investicionih lokacija.

Izrada i postavljanje digitalnih investicionih lokacija rezultat je aktivnosti na projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ koji za cilj ima uspostavljanje modela za budući Nacionalni registar investicionih lokacija.

Pored grada Sombora, u izradi digitalne platforme investicionih lokacija, u prvoj fazi učestvuju još i Zrenjanin, Vranje, Požarevac, Pirot, Knjaževac, Ćuprija, Čačak, Bor, Arilje i Valjevo.

Registar će, kako se navodi na sajtu grada Sombora, doprineti privlačenju investitora i, samim tim, ekonomskom razvoju lokalnih zajednica Autonomne Pokrajine Vojvodine i Republike Srbije.

„U trenutnoj fazi projekta, osnovni cilj je popisati postojeće investicione lokacije u gradu Somboru, sakupiti dostupne podatke i sagledati elemente strategija razvoja jedinica lokalnih samouprava u smislu privlačenja investitora“, kaže se u saopštenju.

Krajnji cilj projekta je da ostvari uniformisanost investicionih lokacija u što većem broju lokalnih samouprava i tako omogući bolji uvid u investicione potencijale gradova i opština na teritoriji cele države.

Pored uspostavljanja jedinstvenog modela, jedan od glavnih ciljeva jeste i izgradnja mehanizama za redovno izveštavanje čime se postiže ažurnost i održivost registra.

Na ovaj način, kako se ocenjuje, digitalna platforma postaće alat za svakodnevni rad i promociju investicionih potencijala jedinica lokalne samouprave, ali i sredstvo njihovog umrežavanje i povezivanja sa pokrajinskim i republičkim institucijama.

Izvor: Tanjug

ПретходниČIŠĆENJE KANALA U VRBASU Na šest kilometara vadiće se 400.000 kubika mulja
СледећиAPEL nadležnima da reaguju što pre!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.