Објављене прве инвестиционе локације Сомбора на ГеоСрбији

Sombor turizam glavna ulica

На дигиталној платформи “ГеоСрбија” град Сомбор је уз подршку Републичког геодетског завода, Развојне Агенције Војводине и Шведске развојне агенције, почео изградњу дигиталне базе инвестиционих локација.

Израда и постављање дигиталних инвестиционих локација резултат је активности на пројекту “Унапређење пословне климе у Србији” који за циљ има успостављање модела за будући Национални регистар инвестиционих локација.

Поред града Сомбора, у изради дигиталне платформе инвестиционих локација, у првој фази учествују још и Зрењанин, Врање, Пожаревац, Пирот, Књажевац, Ћуприја, Чачак, Бор, Ариље и Ваљево.

Регистар ће, како се наводи на сајту града Сомбора, допринети привлачењу инвеститора и, самим тим, економском развоју локалних заједница Аутономне Покрајине Војводине и Републике Србије.

“У тренутној фази пројекта, основни циљ је пописати постојеће инвестиционе локације у граду Сомбору, сакупити доступне податке и сагледати елементе стратегија развоја јединица локалних самоуправа у смислу привлачења инвеститора”, каже се у саопштењу.

Крајњи циљ пројекта је да оствари униформисаност инвестиционих локација у што већем броју локалних самоуправа и тако омогући бољи увид у инвестиционе потенцијале градова и општина на територији целе државе.

Поред успостављања јединственог модела, један од главних циљева јесте и изградња механизама за редовно извештавање чиме се постиже ажурност и одрживост регистра.

На овај начин, како се оцењује, дигитална платформа постаће алат за свакодневни рад и промоцију инвестиционих потенцијала јединица локалне самоуправе, али и средство њиховог умрежавање и повезивања са покрајинским и републичким институцијама.

Извор: Tanjug


ПретходниЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА У ВРБАСУ На шест километара вадиће се 400.000 кубика муља
СледећиAPEL nadležnima da reaguju što pre!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.